Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ortalama bir restoran ne kadar kazanir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
47.345
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ortalama bir restoran ne kadar kazanır?​

Lokanta günlük olarak size en az 1000 TL getirebilecek kapasitede bir iş alanıdır. Bu da aylık olarak 30 bin TL civarında kazanç sağlar. Ancak hafta sonlarında ve tatillerde bu daha da fazla olabilir.

32 lik kıyma makinesi kaç para?​

8.606,59 TL Çağdaş 32 No Kıyma Makinesi ürününün 4 adet mağaza içerisinden ücretsiz kargo seçeneği ile en uygun mağaza fiyatlarını inceleyip, mağazaya git butonuna tıklayarak keyifle alışverişinizi gerçekleştirin.

Bir restoran kaç metrekare olmalı?​

Bir restoran kaç metrekare olmalı?
a )En az 150 m2 kapalı alanı bulunacak. b)İrtifa (İç yükseklik) en az 350 metreden az olamaz. c )Çift tuvaleti olacak. (Tuvalet bedensel engellilerinde kullanabileceği şekilde düzenlenecek.) M.K.7 Ekim 2004 d)Klima,ve havalandırması iyi yapılmış olacak.

Ortalama kar nasıl hesaplanır?​

Ortalama kar nasıl hesaplanır?
Gelir tutarından maliyet tutarının çıkarılmasıyla elde edilen brüt kâr tutarının maliyet tutarına bölünüp 100 ile çarpılmasıyla elde edilir. Örnek olarak alış fiyatı 500 TL, satış fiyatı ise 750 TL olan bir maldan elde edilen kazanç oranı (750 – 500) X 100 / 500 = 250 X 100 / 500 = 50 (yani %50) olmaktadır.

Restoran giderleri nelerdir?​

Sizler de bu doğrultuda, herhangi bir eksik olmadan bir hesap çıkarabilirsiniz.
- Yasal İzinler, Şirket Kurulumu, Bağ-Kur, Vergiler ve Sigorta.
- Mekan Kirası
- Mutfak Gereçleri ve Sunum Ürünleri.
- Dekorasyon.
- Teknoloji.
- Çalışan Maaş ve Sigorta Ücretleri.
- Hammadde Giderleri.
- Ekipman Giderleri.

Mekan açmak ne kadara mal olur?​

Ortalama bir butik kafe açma maliyeti belgeler ve demirbaş malzemeler ile birlikte 2020 yılı için 60.000-65.000 lira gibi bir maliyete ulaşırken, nargile kafe ve internet kafe gibi özel konseptlerde, bütçenizin 100.000 lira ve üstüne çıkması konseptlerinizin tam anlamıyla yansıtılmasına yardımcı olabilirken.

Restoran acmak icin ne lazim?​

Restoran acmak icin ne lazim?
Restoran açmak için gerekli belgeler, Vergi levhanızın, nüfus cüzdanınızın fotokopisi, ikamet ettiğiniz meskene ait ikametgah belgesi, ustalık belgesi, taksi ya da toplu taşıma aracı varsa bu araçlara ait ruhsatların fotokopileri, sicil ilan ve harç bedelinin dekontları..

32 lik kıyma makinası ne demek?​

32 lik kıyma makinası ne demek?
Tamamen gıda şartlarına uygun 304 kalite paslanmaz çelikten üretilmiştir. Ayna çapı 22 lik modelde 82 mm, 32 lik modelde 100 mm dir. 22 lik modelin kapasitesi 400 kg./saat 32 lik modelin kapasitesi 600 kg./saat.dir.

Restoran tasarlarken nelere dikkat edilmeli?​

RESTORAN TASARIMINDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
- 1. RENK. Psikologlar, rengin beyinlerimiz üzerinde önemli bir etkisi olduğunu uzun zamandır biliyorlar .
- 2. DEKOR.
- 3. AYDINLATMA.
- MÜZİK.
- 5. KOKU AROMASI.
- TUVALETLER.
- DÜZEN.
- MÜŞTERİ KAPASİTESİ

Ortalama kâr oranı nedir?​

ORTALAMA KÂR VE TOPLUMSAL ORTALAMA Oysa rekabet, birbirinden farklı olan çeşitli kâr oranlarını, bunların ortalaması olan bir genel kâr oranında birleştirir. Belli büyüklükteki bir sermayenin payına düşen bu genel kâra ortalama kâr diyoruz. Böylece, değerlerde de fiyatlarda da bir toplumsal ortalamaya ulaşılmış olur.

%20 kâr nasıl hesaplanır?​

%20 kâr nasıl hesaplanır?
Kar Oranı Hesabı Nasıl Yapılır? Satış tutarından alış çıkarılarak hesaplanan brüt kar, 100 ile çarpılıp alış tutarına bölündüğü zaman kar oranı elde edilmektedir. 10 * 100 / 50 = 20 yani % 20 kar oranıdır.

Gıda maliyeti yüzdesi nasıl hesaplanır?​

Gıda maliyeti yüzdesi nasıl hesaplanır?
Yemek maliyeti yüzdesi, bir gıda ürününde kullanılan malzemelerin toplam maliyetinin elde edilen toplam hasılata bölünmesiyle elde edilir.

Maliyet kontrolü nasıl yapılır?​

Maliyet kontrolü, karı artırmak için işletme giderlerini belirleme ve azaltma uygulamasıdır. Bütçeleme süreci ile başlar. Bir işletme sahibi, gerçek sonuçları bütçelenen beklentilerle karşılaştırır ve eğer gerçek maliyetler planlanmış olandan yüksek ise, yönetim harekete geçer.
 
Ortalama bir restoranın kazancı konusunda paylaştığınız bilgiler oldukça doğru. Genellikle bir lokanta aylık olarak 30 bin TL civarında bir gelir elde edebilir. Ancak hafta sonları ve tatil günlerinde bu miktarın daha da artabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Restoran açmak için gerekli olan belgeler arasında Vergi levhası, nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah belgesi, ustalık belgesi, araç ruhsatları gibi belgeler bulunmaktadır. Ayrıca irtifa, tuvalet düzenlemeleri, klima ve havalandırma gibi fiziki koşullara da dikkat edilmelidir.

Restoranın maliyet kontrolü oldukça önemlidir. Bunun için işletme giderlerinin belirlenmesi ve azaltılması gerekmektedir. Bütçeleme süreciyle başlayan maliyet kontrolü, gerçek maliyetlerin belirlenen bütçeden yüksek olması durumunda yönetim tarafından düzeltici tedbirler almayı gerektirir.

Restoran tasarımı konusunda renk seçimi, dekorasyon, aydınlatma, müzik, koku aromaları, tuvaletlerin düzeni, müşteri kapasitesi gibi unsurlara dikkat edilmelidir. Müşteri memnuniyetini artıracak ve mekanın şık ve kullanışlı olmasını sağlayacak detaylar önemlidir.

Gıda maliyeti yüzdesi hesaplama ise kullanılan malzemelerin toplam maliyetinin elde edilen toplam hasılata bölünmesiyle yapılmaktadır. Böylece işletme sahipleri hangi ürünlerin daha karlı olduğunu ve maliyetlerini kontrol altında tutmayı sağlayabilirler.

Konuyla ilgili videonuzu izleme imkanım olmadığı için hakkında yorum yapamıyorum, ancak restoran işletmeciliğiyle ilgili daha fazla detay öğrenmek isterseniz sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst