Ortalama basari puani nasil hesaplanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Ortalama başarı puanı nasıl hesaplanır?​

OBP NASIL HESAPLANIR? Yerleştirme puanınız hesaplanırken 50 ve 100 arasında oluşacak olan diploma notunuzu yüzde 60’ı size ortaöğretim başarı puanınızı verecektir. Örneğin diploma notu 100 olan bir öğrencinin OBP’si 60 olacaktır.

69 diploma notu kaç puan getirir?​

Lise dönemi boyunda aldığı notlar sonucunda diploma notu 70 olan bir öğrencin OBP puanı 70×5=350 olacaktır. OBP puanının 0.12’lik kısmı öğrencinin girmiş olduğu sınavın ham puanına eklenir. Bu şekilde de öğrencilerin üniversite yerleştirme puanları belirlenmiş olur.
OBP yi nasıl öğrenebilirim?
ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANI NEREDEN BAKILIR? Ortaöğretim başarı puanı için ÖSYM ADAY İŞLEMLERİ SİSTEMİ ‘ne tıklayarak giriş yapıp ulaşabilirsiniz.
61 diploma notu iyi mi?
Öğrencinin diploma notu, ortaöğretim başarı puanını etkiliyor. Örneğin bir öğrencinin diploma notu 100 üzerinden 61 yani düşük. 61’in karşılığı olarak ÖSYM tarafından hesaplanan OBP ise 37 oluyor. YGS’deki başarı sırası 49 bin 736 yani performans olarak ortalamanın üstünde.

Üniversite diploma notu en az kaç olmalı?​

KOŞULLU BAŞARILI VE BAŞARISIZ ÖĞRENCİLER Ancak mezuniyetleri için en az 2,00 genel not ortalaması sağlamakla yükümlüdürler. İlgili akademik yılın sonunda birinci fıkrada belirtilen genel not ortalamasını sağlayamayan öğrenciler başarısız sayılırlar ve bir üst sınıfa geçemezler.

67 diploma notu kaç puan getirir YKS?​

Öğrencilerin lise yaşamı boyunca aldıkları notlar yani diploma notları 0.12 katsayı ile çarpılarak, yerleştirme puanlarına ekleniyor. Yani Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) olarak tanımlanan bu puanın yerleştirme puanına en düşük katkısı 30, en yüksek 60 oluyor.
Okuldan Gelecek Puan (OBP*0,12)

Geri