AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ortaklar sirketten maas alabilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ortaklar şirketten maaş alabilir mi?​

Her ne ad altında ödenirse ödensin,ortakların şirketten aldıkları “ücret” olarak adlandırılır. Bedeli nakdi veya ayni veya sair şekilde bir menfaat olarak ödenmesi sonucu değiştirmeyecekir. Kısacası şirket ortakları ortak oldukları şirketten ücret alabilirler.
Limited şirket ortağına huzur hakkı verilir mi?
Huzur Hakkı ödemesi anonim şirketlerde yönetim kurulu üyelerine ve limited şirketler için müdür sıfatına sahip ortaklar ve müdür olmayan ortaklara yapılabilir.

Şirket ortağı nasıl para kazanır?​

Normalde şirket ortakları şirkete yaptıkları yatırımın karşılığında kâr payı (temettü) alırlar, yani bu yolla para çekişi her açıdan uygundur. Bunun dışında ortağa şirketin para ödeyebilmesinin mutlaka bir sebebinin olması gerekir.
Limited şirketler bankacılık ve sigortacılık yapabilir mi?
Sermayesi belirli olup, bu sermaye esas sermaye paylarının toplamından oluşur (TK m. 573/1). TK m. 573/3’e göre limitet şirket kanunen yasak olmayan her türlü ekonomik amaç ve konu için kurulabilir. Limitet şirketler bankacılık ve sigortacılık yapamazlar.

Limited şirket huzur hakkı nedir?​

Bir terim olarak huzur hakkı ise şirket ortaklarının, müdürlerin veya yönetim kurulu üyelerinin sorumluluk ve yükümlülükleri esnasında karşılaşabilecekleri riskleri azaltmak amacıyla belirlenen maddi karşılıktır.
Huzur hakkı nasıl belirlenir?
Huzur hakkı hesaplanırken öncelikle brüt ücret üzerinden stopaj oranının belirlenmesi gerekir. Örnek vermek gerekirse, ilk huzur hakkı ödemesinde brüt toplamın 15 bin TL olduğunu varsayarsak, stopaj vergisinin 2021 yılı oranları 24 bin TL’ye kadar %15 olduğundan stopaj 2.250 TL olarak belirlenmiş olur.

Şirket olmak için ne gerekli?​

Limited Şirket Kurmak İçin Gereken Belgeler Nelerdir?
 
Geri
Üst