- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ortak yüksek lisans Programı Nedir?
Madde 5. Ortak lisansüstü programı, iki üniversite arasındaki akademik işbirliğini ve etkileşimi sağlamak, güçlü taraflarını bir araya getirerek zenginleştirmek ve ortak programa katılan öğrencilerin en üstün akademik standartlarda eğitim-öğretim almalarını sağlamak ve araştırma imkan vermek amacını taşır.Mundus nedir?
klâsik dönem latincesinden sonra “donanım, teçhizat ve zor işlerde kullanılan araç” anlamlarını da kazanmış olan mundus’un asıl burada bahsetmemiz gereken anlamı, en başta bahsettiğim “evren-dünya” anlamıdır. bu da, yunancadaki kosmos’un latincedeki tam karşılığıdır.Erasmus Mundus bursu ne kadar?
erasmus mundus’ta kimi programlar okumaya hak kazanan bütün öğrencilerine burs verirken bazıları ise sadece belirli sayıda burs dağıtır. burs almaya hak kazanılmamışsa işler zorlaşır. normal giderlerin yanısıra, hangi ülkeden gelindiğine ve programa göre yıllık 4000 € ile 6000 € arasında değişen ücretleri vardır.
Ortak Diploma Programı Nedir?
Uluslararası Ortak Lisans Programları, öğrencilerin eğitimlerinin yarısını Türkiye’deki üniversitelerinde, yarısını da Türkiyedeki üniversitelerinin yurt dışında anlaşmalı oldukları üniversitede aldıkları bir lisans programıdır.
Üniversitede ortak program nedir?
MADDE 10? (1) İki Türk yükseköğretim kurumunun birlikte yürütecekleri bir ortak program; yüksek lisans veya doktora düzeyinde olabilir. Bu programda, her iki kurumun akademik gereklerini başarı ile yerine getiren bir öğrenciye, iki üniversitenin ortak hazırladığı tek bir diploma verilir.Ortak program ne demek?
Ortak Eğitim Programı modeli üniversitedeki eğitim ile iş yaşamını birleştiren ve bu sayede akademik bilginin yanı sıra iş deneyimi olan bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bir eğitim modelidir. Ortak eğitim modeli ilk olarak Cincinnati Üniversitesi (Ohio, ABD) tarafından uygulanmıştır.Mundus Programı Nedir?
Erasmus Mundus Ortak Master Derecesi (EMJMD), yükseköğretim kurumlarının uluslararası bir konsorsiyumun ile ortaklaşa sunduğu prestijli, bütünleşmiş, uluslararası bir çalışma programıdır. EMJMD, AB tarafından finanse edilir ve yıllık seçme turlarına başvuran öğrenciler arasından en iyi adaylara burs verir.
Erasmus Mundus öğrencisi olmak ne demek?
Yüksek lisans yapmak isteyen başarılı öğrencilerin, farklı ülkelerden yükseköğretim kurumlarının ve diğer kuruluşların biraraya gelerek oluşturdukları üst düzey yüksek lisans programlarından faydalanarak kendilerini geliştirmeleri amaçlanır.
Erasmus Mundusa kimler başvurabilir?
Dünya genelindeki Yüksek Lisans düzeyindeki bütün öğrenciler Erasmus Mundus programına başvurabilir. Öncelikle yükseköğrenimde birinci derece olan lisans derecesine sahip almalısınız veya ulusal mevzuat ve uygulamalara göre derece veren ülkelerde eşdeğer bir öğrenim seviyesine ulaşmış olmanız gerekmektedir.Erasmus Mundus hangi bölümler var?
Avrupa’da Yüksek Lisans eğitimine devam etmek isteyenler için Erasmus Mundus Action 1 kapsamında; Mühendislik, Sanayi ve İnşaat, Beşeri Bilimler ve Sanat, Sosyal Bilimler, İşletme, Hukuk, Ziraat, Veterinerlik, Sağlık, Sosyal Yardımlaşma, Fen Bilimleri, Programlama alanlarında yüksek lisans programları bulunmaktadır.Erasmus Mundus nasil yapilir?