- Konu Yazar
Ortak veri modeli nedir?
Ortak Veri Modeli ile merkezinde “Sigortalı” nın olduğu, her bir branşın sigortalının birer varlığı olduğu bir model tasarladık ve bu modelde her bir branşın parametrik olarak tanımlanarak sigorta bilgilerinin ortak veri tabanı, ortak web servis ve ortak veri ambarı ile konsolide edildiği bir yapı oluşturduk.Ovm poliçe kontrolü nedir?
Ovm poliçe kontrolü nedir?OVM Projesi neydi? SBM bünyesinde başlatılan OVM Projesi ile sigorta verilerinin güvenle saklanması; bilgi güvenliği ve standartlarının tek modelde toplanması; uygulama geliştirme maliyetlerinin hem SBM hem de sigorta şirketleri için azaltılması ve tüm sistemlerin sürekliliğinin sağlanması hedefleniyor.
Murat hakseven kimdir?
Murat hakseven kimdir?Beş yıldır Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nde (SBM) genel müdür olarak görev yapan Murat Hakseven, Bileşim Finansal Hizmetler’in genel müdürü oldu. Bileşim Finansal Hizmetler, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın ortak teknoloji şirketi olarak faaliyet gösteriyor.
SBM Genel müdür?
Türkiye’de sigortacılık sektörünün bilgi merkezi görevini sürdüren Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin (SBM) Merkez Müdürlüğü’ne Murat Hakseven getirildi.SBM kime bağlı?
SBM kime bağlı?SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi), Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliği haiz bir kurum olarak kurulmuştur. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin faaliyetleri T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlenir.
SBM yetkili kullanıcı girişi nasıl yapilir?
SBM yetkili kullanıcı girişi nasıl yapilir?www.sbm.org.tr web sayfasından “SBM ONLINE” sekmesine tıklayarak SBM Online Giriş ekranına ulaşabilirsiniz. SBM Online ekranlarına, kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapmalısınız. Kullanıcı adı ve şifre girildikten sonra iki faktörlü kimlik doğrulaması yapıldığı için bir şifre daha girilmesi istenir.
SBM den gelen mesaj nedir?
Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Mesaj.Tramer girişi nasıl yapılır?
Tramer girişi nasıl yapılır?TRAMER üzerinden trafik sigortasına dair sorgulamalar tüm operatörler için 5664’e SMS gönderilerek gerçekleştirilebilir. Hasar geçmişi sorgulamak için [araç plaka no] bilgisi paylaşılır. Örneğin; 34ABC000 yazarak 5664’e gönderebilirsiniz.
Hasar kaydında fiyat yazmıyor neden?
Hasar kaydında fiyat yazmıyor neden?Tutar yazmıyorsa sizin sigortanız karşı tarafın masrafını ödemiş demektir. Yani sizin aracınız için bir durum yok.