AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ortak program nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ortak program nedir?​

Ortak Eğitim Programı modeli üniversitedeki eğitim ile iş yaşamını birleştiren ve bu sayede akademik bilginin yanı sıra iş deneyimi olan bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bir eğitim modelidir. Günümüzde birçok üniversite tarafından yurt dışı Ortak Eğitim Programları da uygulanmaktadır.

Ortak Eğitim anlayışı nedir?​

Ortak eğitim, teorik eğitim ile pratik eğitim metodunu birleştiren ve bu sayede kuramsal bilginin yanı sıra iş deneyimi de olan bireyler yetiştirmeyi öngören bir eğitim stratejisidir.

TOBB ETÜ ne demek?​

TOBB ETÜ ne demek?
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin bir iştiraki olan Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2003 yılında Ankara’da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir.

Co Op hangi üniversitelerde var?​

Hangi üniversitelerde Co-op Programı var?
- Georgia Institute of Technology (14)
- Cornell University (33)
- Purdue University (43)
- University of Florida (167)
- Rensselaer Polytechnic Institute (229)

Ortak Yüksek Lisans Programı Nedir?​

Madde 5. Ortak lisansüstü programı, iki üniversite arasındaki akademik işbirliğini ve etkileşimi sağlamak, güçlü taraflarını bir araya getirerek zenginleştirmek ve ortak programa katılan öğrencilerin en üstün akademik standartlarda eğitim-öğretim almalarını sağlamak ve araştırma imkan vermek amacını taşır.

Aşağıdaki üniversitelerden hangisi Ortak Eğitim modelini uygulayan ilk üniversitedir?​

Aşağıdaki üniversitelerden hangisi Ortak Eğitim modelini uygulayan ilk üniversitedir?
Drexel Üniversitesi (Philadelphia, ABD) 1919 yılında Ortak Eğitim başlatmıştır.

Üniteli eğitim nedir?​

Üniteli eğitim, ünitesiz eğitime göre daha detaylı ve konu bazında parçalar şeklinde olan eğitim biçimidir. Her konu birbirinden bağımsız şekilde kendi içinde bir yapıya sahiptir ve her konunun ayrı ayrı tamamlanması gerekmektedir.

TOBB üniversitesi iyi mi?​

TOBB ETÜ, THE’nın Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralamasına Giren “En Genç Türk Üniversitesi” TOBB ETÜ, Londra merkezli yüksek öğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) açıkladığı 2016-2017 Dünya Üniversite Sıralamasına Türkiye’den giren en genç üniversite oldu.

TOBB üniversitesi ingilizce mi?​

TOBB üniversitesi ingilizce mi?
TOBB ETÜ’de eğitim ve iletişim dilimiz Türkçe. YÖK’ün İngilizce hazırlık programı zorunlu olan üniversiteler için koyduğu %30 İngilizce müfredat kuralını %100 Türkçe olan Türk Dili Edebiyatı ve Görsel İletişim Tasarımı dışında uyguluyoruz.

Co-op program ne demek?​

“Cooperative Education Program”ın kısaltması olan “CO-OP”, Üniversite – İş dünyası entegre eğitim modelidir. CO-OP’un amacı eğitim ile çalışma hayatını bütünleştirmektir. Bu modelle öğrenciler bir yandan eğitimlerine devam ederken diğer yandan iş deneyimi kazanırlar.

Co-Op bursu nedir?​

CO-OP nedir? “CO-OP Eğitim Modeli”, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından 12 yıldır başarıyla uygulanan yükseköğretimi iş hayatıyla birleştirmeyi, iş dünyası ve üniversite arasında oluşan boşlukları doldurmayı amaçlayan bir modeldir.

Ortak programlar, genellikle üniversitelerde teorik eğitimi pratik deneyimle birleştiren eğitim modelleridir. Bu programlar sayesinde öğrenciler, akademik bilginin yanı sıra gerçek iş deneyimi de kazanabilmektedir. Ortak eğitim anlayışı da aynı temel ilkeye dayanmaktadır; yani teorik bilgi ile pratik uygulamayı bir araya getirerek daha nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

TOBB ETÜ ise Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin iştiraki olan Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. 2003 yılında Ankara'da kurulan bu üniversite, akademik başarısıyla dikkat çekmektedir.

Co-Op programları ise üniversite ile iş dünyasını entegre eden eğitim modelleridir. Bu programlar öğrencilere eğitim hayatları boyunca iş deneyimi kazanma fırsatı sunarlar. Özellikle teknik alanlarda tercih edilen Co-Op programları, öğrencilerin mezuniyet sonrası iş hayatına daha hazırlıklı olmalarını sağlar.

Üniteli eğitim ise konu bazında detaylı bir şekilde verilen eğitim modelidir. Her konunun birbiriyle ilintili olmadığı, ayrı parçalar halinde incelendiği ve her konunun öğrenilmesinin ayrı ayrı tamamlanması gerektiği bir yapıya sahiptir.

TOBB ETÜ'nün eğitim dilinin Türkçe olduğunu belirtmek gerekir. YÖK'ün belirlediği İngilizce hazırlık programı zorunluluğu dışında, çoğunlukla Türkçe eğitim verilmektedir.

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) tarafından başarıyla uygulanan Co-Op Eğitim Modeli ise iş dünyasıyla yükseköğretimi birleştirmeyi amaçlayan bir modeldir. Bu model sayesinde öğrencilere iş deneyimi kazandırılarak iş hayatına daha hazırlıklı bir şekilde adım atmaları sağlanmaktadır.

Geri