- Konu Yazar
- #1
Ortaçağ felsefesinin temelinde ne vardır?
Ortaçağda din, Yeni Çağda bilimin görevini yerine getirmiştir. Din temel ve doğru bilgi kaynağıdır. Filozof imanın verilerini temel almış, bu verileri anlamlandırmak, açıklıkla ifade etmek için aklı ya da Yunan felsefesinin araçlarından faydalanmıştır. Felsefe dine teorik bir çerçeve sunmuştur.Orta çağ felsefesinin konusu nedir?
Orta çağ felsefesinin konusu nedir?Başka bir deyişle, Ortaçağ felsefesi teosantrik, ya da Tanrı merkezli bir felsefedir. Nitekim, bu felsefenin temel konuları, Tanrı ve Tanrı’nın varoluşu problemi, iman ya da otorite ve akıl ilişkisi, Tanrı-evren ilişkisi, kötülük problemi ve tümeller problemiyle belirlenir.
Ortaçağ düşünce sistemi nedir?
Ortaçağ düşünce sistemi nedir?Skolastik düşünce, Orta Çağ döneminde kilisenin hem siyaset hem de toplum üzerindeki gücünü temsil eden, aklın ve bilimin saf dışı bırakılmasına verilen dönemdir. Skolastik, Latince kökenli schola kelimesinden türetilen, scholasticus teriminden gelmektedir ve kelime anlamı okul felsefesi anlamını içeriyor.
Orta Çağ felsefesi hangi dönemi kapsar?
Orta Çağ felsefesi tarihsel dönem itibarıyla ilkçağ felsefesinin bitiminden modern düşüncenin başlangıcına kadar olan dönemi kapsar. M.S. 2. yüzyıldan 15. yüzyıl sonlarına-16. yüzyıl başlarına, rönesansa kadar olan dönem olarak ele alınır.Orta Çağ felsefesi hangi iki dini kapsar?
Orta Çağ felsefesi hangi iki dini kapsar?Ortaçağ felsefesi ise, bireylerin ve halkların temel özelliklerinin üstünde olan dini bir topluluğun (Hıristiyan, İslam ve Musevi toplumunun) felsefesidir.
Modern düşüncenin özellikleri nelerdir?
Modern düşüncenin özellikleri nelerdir?Modern düşüncede ise felsefenin konusu bilimdir. – Skolastik düşüncede doğada oluşan tüm olaylar sadece din ile açıklanması mümkündür. Modern düşüncede din yerine doğa, deney ve akıl gelmektedir. Modern düşüncede doğanın açıklaması deney ve akıl ile açıklanmaktadır.
Orta Çağ felsefesi tarihsel dönem itibarıyla ilkçağ felsefesinin bitiminden modern düşüncenin başlangıcına kadar olan dönemi kapsar. M.S. 2. yüzyıldan 15. yüzyıl sonlarına-16. yüzyıl başlarına, rönesansa kadar olan dönem olarak ele alınır. Bu dönemin felsefe tarihi açısından kendine özgü özellikleri vardır.