Orta Duzey yonetici Belgesi Nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Orta Düzey yönetici Belgesi Nedir?​

ODY Belgesi, kelime anlamı olarak Orta Düzey Yönetici Belgesi olarak geçmektedir. Yani kısacası ODY Açılımı; Orta Düzey Yönetici Mesleki Yeterlilik Belgesidir. Karayolu üzerinde yolcu veya yük taşımacılığı faaliyeti gösteren firmaların yetki belgeleri dahilinde istihdam edilmesi zorunlu mesleki yeterlilik belgesidir.
ODY sınavından kaç puan almak gerekir?
ODY sınavlarında toplam 50 soru sorulmaktadır. 6. Geçmek için kaç puan almalıyım? 100 puan üzerinden 60 puan almamız gerekir.

ODY ve ÜDY kimler alabilir?​

Üdy belgesi alabilmek için mutlaka ortaöğretim (lise) mezunu olma şartı aranır. Lise mezunu olmayanlar (en az ilk okul) ody belgesi alabilirler. Bu düzenlemeler 4925 sayılı Kara yolu Taşıma Yönetmeliği hükmünce yürütülür.
ODY Mesleki Yeterlilik Belgesi nasıl alınır?
Ody belgesi almak için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir kursa başvurmanız gerekir. İstanbul’ da oturanlar için Ody Belgesini MEB tarafından yetki verilen Yeni Ümit Eğitim Kurumlarından tedarik edebilirsiniz.

ODY belgesi ne kadar?​

SRC – ODY – ÜDY Belgesi Fiyatları
ODY ve ÜDY belgesi nedir?
Uluslararası yük, eşya ve kargo taşımacılığı sektöründe çalışacak veya çalışanların alması gereken üst düzey yönetici belgesi. ÜDY 3 belgesi alan yöneticiler ÜDY 4, ODY 3 ve ODY 4 belgesinide almış kabul edilir.

ODY belgesi kaç yıl geçerli?​

KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ kapsamında verilen ve yenilenen ODY yetki belgelerinin sürelerinde bir kısıtlama getirilmemiştir. Orta Düzey Yönetici (ODY) Yetki belgesi sahipleri KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİ’nde bir değişiklik yapılmadığı sürece Ömürboyu Belgelerini kullananbilirler.
SRC 1 ve 3 yurt içinde geçerli mi?
SRC1 ve SRC 2 belgeleri için geçerli olan durum, SRC3 ve SRC4 belgeleri içinde geçerlidir. Yani SRC3 belgesine sahip olan bir sürücü aynı zamanda SRC4 belgesini almasına gerek yoktur. SRC3 belgesine sahip olan bir şoför, hem yurt içinde hem de yurt dışında eşya ve kargo taşımacılığı yapabilir.

ÜDY sınavına kimler girebilir?​

Üdy belgesi almak için ön şart en az ortaöğretim mezunu yani lise ve dengi okullardan mezun olmak gerekmektedir. Bu şarta haiz olanlar eğitime katılmaya hak kazanırlar. Üdy belgesi eğitiminin muhteviyatına göre ders süreleri belge türüne göre farklılık arz eder. Üst düzey yönetici eğitimlerine katılmak zorunludur.
Sınavsız ODY Belgesi nasıl alınır?
ÜDY-ODY Belgelerini Eğitime ve sınava Girmeden Alımı Şartları Neler? 25.02.2006 tarihine kadar minimum en az 3 yıl şirketi temsil ve imzaya yetkili olan kişilere ODY Belgeleri eğitime ve sınava girmeden doğrudan verilir. Muafiyet hakkınızın olup olmadığını 0850 346 70 60 numarayabilirsiniz.

ODY 4 belgesi sınavsız nasıl alınır?​

ODY 4 belgesi nereden alınır?
ODY 4 almak için en az ortaokul mezunu olunması gerekmektedir. Orta okul mezunu herkes ODY 4 alabilir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı ODY Merkezine giderek kaydınızı yaptırın. ODY 4 Eğitim ve ODY 4 Sınavında başarılı olmanız halinde ODY 4 Belgesine hak kazanırsınız.

ODY 2 belgesi ne kadar?​

ÜDY ücreti nedir?
ÜDY SINAV HARCI Üdy sınav harçları ise kurs fiyatına dahil değildir. 2022 üdy sınav harcı 130 TL, ody sınav harcı da 130 TL.dir. Kart Ücreti: 42 TL.

ÜDY belgesi nedir ne işe yarar?​

Üdy belgesi, yalnızca ticari amaç ile yolcu ve eşya taşımacılığı yapan ve 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu kapsamında faaliyetlerini devam ettiren firmalarda yönetici olarak istihdam edilen kişileri ifade eder. Üdy belgesinin açılımı ise “Üst Düzey Yönetici” kelimelerinin ilk harfleri kullanılarak ortaya çıkmıştır.

Geri