AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ornekleri paraf nasil atilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Örnekleri paraf nasıl atılır?​

Paraf yalnızca ismin veya soy ismin baş harfleriyle oluşan ‘Okudum, gördüm, anladım, onaylıyorum’ şeklindeki cümlelerin altına atılan bir işarettir. Parafın herhangi bir hukuki sorumluluğu mevcut değildir. Yalnızca kontrol için kullanımı söz konusudur.

Parafın imzadan farkı nedir?​

– İmza resmi evrakların bağlayıcılığını sağlar. Paraf ise sadece gördüm onayladım demek anlamına gelmektedir ve ayrıca bir hukuki yükümlülüğü bulunmamaktadır. – Bütün hukuki sorumluluk ve yaptırımlar imza üzerinde geçerlidir.
PARAF NASIL ATILIR? Paraf, imza yetkisi bulunmayan resmi kurumlarda görevli kişilerin sıklıkla attıkları bir işarettir. Onaylanması gereken bazı evraklara isim veya soy isimlerinin baş harfi ile işaret koyarlar. Paraf işareti “Gördüm, Onaylıyorum” anlamını taşır.
Paraflamak ne demek örnek?
Paraf, kurum veya şirket bünyesinde çok sık tekrarlanan formalite işlemlerde yetkili tarafından hızlıca atılan ve işlemin onaylandığını gösteren ve genellikle kişinin baş harflerinden oluşan kısa imzadır. Paraf, belgenin sadece idarede kalacak nüshasında yer alır.
Resmi evrakta paraf nereye atılır?
MADDE 19- (1) Fiziksel ortamda kullanılan paraf, kaybolmayacak ve kâğıda işlemesini sağlayacak kalemle atılır. Paraf, belgenin sadece idarede kalacak nüshasında yer alır. Fiziksel ortamda hazırlanan belgelerde paraflar, yazı alanının sonunda ve sol kenarında yer alır (Örnek 18).

Paraf nasıl yazılır?​

Orijinal dilinde ”paraphe” şeklinde yazılan paraf kelimesi, Fransızca kökenlidir. Parafların, normal imzalar gibi tükenmez ya da dolma kalemle atılması gerekir.

Parafe ne demek?​

[1] Kişinin bir belgeyi adının ve soyadının yalnız baş harfleriyle imzalaması, parafe etmesi.
nobetcinin mazereti bulunmasi durumunda belirli bir nobeti nobetci astsubay, subayin bilgisi dahilinde baskasina kitleme olayi. bol kufurlu gecen bir surectir.
Paraf ne demek TDK?
a. Yalnız adın veya ad ve soyadın baş harfleriyle atılan kısa imza. paraf, 5 karakter ile yazılır.
Resmi belgede imza nereye atılır?
MADDE 15- (1) Metnin bitiminden itibaren iki ila dört satir boşluk bırakılarak belgeyi imzalayacak olan makam sahibinin adı, soyadı ve bunların altına unvanı yazı alanının en sağına ortalanarak yazılır (Örnek 8). İmza, ad ve soyadın üzerinde bırakılan boşluğa atılır.

Paraf hangi bankaya ait?​

Paraf | Bireysel | Halkbank.

Halkbank Paraf kart ne demek?​

Klasik banka kartı anlayışından çıkılarak, siz müşterilerimize alışveriş yaparken puan kazandırdığımız banka kartımızdır.

Geri