AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ornek CV nasil yazilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.659
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Örnek CV nasıl yazılır?​

Etkili CV hazırlamana için püf noktalar
- A4 kağıda yazmalısın.
- Özgeçmişin en fazla 2 sayfa olmalı.
- Uzun paragraflardan kaçınmalısın. (
- Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazmalısın.
- Genellikle “Times New Roman” veya “Arial” gibi kolay okunabilen karakterler kullanmalı, 11 ya da 12 punto ile yazmalısın.

CV de sıralama nasıl olmalı?​

Kronolojisi mantıklı olmalı: Örneğin, Kişisel Bilgiler, Eğitim, İş Geçmişi gibi. Okuyucu ne yaptığınızı keşfetmek için CV’nizi incelemek zorunda değildir. Ters kronoloji bilgileri yerleştirmek için en iyi sıralama yöntemidir. En son deneyime en fazla yer ayrılmalıdır.

CV ye ne yazılabilir?​

CV ye ne yazılabilir?
Genellikle iki referans yazılır….
- İSİM VE İLETİŞİM BİLGİLERİ (e-posta, telefon, adres ve fotoğraf) •
- KİŞİSEL BİLGİLER. •
- KARİYER HEDEFİ •
- EĞİTİM BİLGİLERİ •
- İŞ/STAJ DENEYİMİ •
- BECERİLER (YABANCI DİL, BİLGİSAYAR BECERİLERİ) •
- İLGİ ALANLARI/ÜYELİKLER/FAALİYETLER. •
- REFERANSLAR. •

CV nereden nasıl hazırlanır?​

Özgeçmiş veya kapak mektubu oluştururken yardım gerekirse, Word’de bulunan profesyonel tasarımlı onlarca özgeçmiş ve kapak mektubu şablonuyla çalışmaya başlayabilirsiniz. Dosya Adı Ve Yeni > gidin. Arama kutusuna, Özgeçmiş veya Kapak Mektubu yazın. Kullanmak istediğiniz şablona çift tıklayın.

CV de iş tecrübesi nasıl yazılır?​

İş/Staj Deneyimi
- Ters kronolojik sıra ile iş ve staj deneyimlerinizi yazın.
- Çalıştığınız yerdeki pozisyonunuzu belirtin. Her birinin altına sorumluluklarınızı ve genel olarak yaptığınız işleri kısaca listeleyin.
- Başarılarınızı özellikle vurgulayın.

Özgeçmiş nasıl yazılır birleşik mi yazılır?​

Özgeçmiş nasıl yazılır birleşik mi yazılır?
”Her insanın bu hayatta farklı bir özgeçmişi bulunur.” Beceri ve deneyim ile beraber kişinin hayat tecrübesini, iş hayatını yazmış olduğu özete özgeçmiş denmektedir. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında birleşik yazılması gerektiği unutulmamalıdır.

CV ye ne yazılmaz?​

CV Hazırlarken Yazılmaması Gereken 10 Şey
- Kariyer hedefi (Objective statement):Yaklaşık 3-4 yıl önce CV’lerimize giren ve bir anda pek moda olan bu kısmı biz tam doğru anlayamadık.
- Kişisel bilgiler: Profesyonel olmayan özel hayata dair bilgiler vermek, CV’nizde gereksiz yer kaplamaktan başka bir göreve sahip değil.
 
Özgeçmiş hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır:

1. **CV'nizi A4 kağıda yazın:** CV'nizi standart bir A4 kağıda yazmanız, profesyonel bir görünüm sağlar ve kolayca okunmasını sağlar.

2. **Özgeçmişiniz en fazla 2 sayfa olmalı:** Çok detaylı olmayan, öz ve özlü bir şekilde bilgilerinizi sunmanız önemlidir. İki sayfayı aşan CV'ler genellikle okunma şansını azaltır.

3. **Uzun paragraflardan kaçının:** Paragraflarınızı mümkün olduğunca kısa tutun. Maddeleyerek ve sade bir dil kullanarak bilgilerinizi aktarın.

4. **Birinci ya da üçüncü tekil kişi ağzıyla yazın:** CV'nizi hazırlarken "Ben şunu yaptım" yerine, "Yaptığım işler şunlardır" şeklinde bir dil kullanmanız tavsiye edilir.

5. **Kolay okunabilir karakterler kullanın:** Genellikle Times New Roman veya Arial gibi kolay okunabilen yazı karakterleri tercih edilmelidir. Yazı büyüklüğünü de 11 ya da 12 punto aralığında tutmanız önemlidir.

CV'nizin sıralaması da önemli bir noktadır. Örnek bir sıralama şu şekilde olabilir:

- İsim ve İletişim Bilgileri
- Kariyer Hedefi
- Eğitim Bilgileri
- İş/Staj Deneyimi
- Beceriler (Yabancı Dil, Bilgisayar Becerileri)
- İlgi Alanları/Üyelikler/Faaliyetler
- Referanslar

CV'nizi hazırlarken deneyimlerinizi anlatırken başarılarınıza odaklanabilirsiniz. İş veya staj deneyimlerinizi ters kronolojik sırayla listeleyerek pozisyonunuzu ve sorumluluklarınızı açık bir şekilde belirtmeniz faydalı olacaktır.

Özgeçmiş veya CV'nizi oluştururken Word'de bulunan profesyonel tasarımlı şablonları kullanabilirsiniz. Bu şablonlar özgeçmişinizin daha şık ve düzenli görünmesine yardımcı olabilir.

Son olarak, CV'nizdeki gereksiz bilgilerden kaçınmalısınız. Örneğin, kişisel bilgilerinizin dışında gereksiz detaylara yer vermekten kaçınmalısınız. CV'nize yalnızca iş deneyimleriniz, eğitiminiz, becerileriniz gibi iş başvurusu yaparken değerli olabilecek bilgileri eklemeniz önemlidir.
 
Geri
Üst