AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ornek 14 tahliye emrine itiraz nereye yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Örnek 14 tahliye emrine itiraz nereye yapılır?​

Kiracı, tahliye emrini tebellüğ ettiği tarihten itibaren yedi gün içinde yazılı veya sözlü olarak icra dairesine itirazda bulunabilir (İİK m.274/1) . Bu itiraz üzerine ilamsız icra yoluyla yapılan tahliye talepli takip kendiliğinden durur (İİK m.274/2).

Ödeme emrine itiraz hangi icra dairesine yapılır?​

Ödeme emrine itiraz hangi icra dairesine yapılır?
Ödeme emrine itiraz konusunda borçlu, itirazını kural olarak kendisine ödeme emri gönderen icra dairesine yapmalıdır. Ancak bu kuralın da bir istisnası bulunmaktadır. Buna göre, borçlu bulundu yerdeki icra dairesine, kendisine takibi yapan daireye gönderilmek üzere itirazlarını sunabilecektir.

Itirazın kaldırılması dava mıdır?​

Itirazın kaldırılması dava mıdır?
İcra hukukunda itirazın kaldırılması prosedürü bir dava çeşidir değildir. İtirazın kaldırılması, borçlunun borçlu olup olmadığının ilamsız icra prosedüründe tespit edilmesine yarayan bir yol oldur. İtirazın iptali davasına oranla çok daha basit ve sınırlı bir yoldur.

Tahliye emrine itiraz nereye yapılır?​

Kiracı, tahliye emrinin tebliğinden itibaren 7 gün içinde tahliye emrine itiraz edebilir (m. 274). İtirazla birlikte takip durur. Kiracı, sözleşmedeki veya tahliye taahhüdündeki imzayı inkâr etmişse, kiraya veren, itirazın kaldırılması yoluna başvurmamalı; sulh hukuk mahkemesinde dava açmalıdır.

Ödeme emrine itiraz en geç hangi tarihe kadar yapılabilir?​

Ödeme emrine itiraz en geç hangi tarihe kadar yapılabilir?
Gecikmiş itiraz konusunda borçlunun ödeme emrine itiraz etmesine engel olan nedenin ortadan kalmasından itibaren üç gün içerisinde itiraz etmesi gerekmektedir. Engelin ortadan kalktığı tarihten itibaren üç günlük sürede yapılmayan gecikmiş itiraz geçerli değildir. Ve icra mahkemesinde süre aşımından reddedilmektedir.

Imzaya ve borca itiraz nereye yapılır?​

Imzaya ve borca itiraz nereye yapılır?
İmzaya itiraz davası için kişi imzanın kendisine ait olmadığı gerekçesiyle 5 günlük süre içinde icra mahkemesine başvuru yapması gerekmektedir. Konuya ilişkin düzenlemeler 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu kapsamında düzenlenmiştir.
 
Tahliye emrine itirazın nereye yapılacağı konusunda detaylı bilgi vermek isterim. Tahliye emrine itiraz, kiracının tahliye emrini tebellüğ ettiği tarihten itibaren yedi gün içinde yazılı veya sözlü olarak icra dairesine yapılabilir. İcra ve İflas Kanunu'nun 274/1. maddesine göre bu süre önemlidir. Kiracı, tahliye emrine itiraz ettiğinde ilamsız icra yoluyla yapılan tahliye talepli takip kendiliğinden duracaktır (İİK m.274/2).

Diğer taraftan, ödeme emrine itiraz konusunda da bilgi vermek isterim. Ödeme emrine itiraz genellikle borçlunun ödeme emrini gönderen icra dairesine yapılmalıdır. Ancak, borçlu bulunduğu yerdeki icra dairesine, takibi yapan icra dairesine gönderilmek üzere de itirazını sunabilir. Ödeme emrine itiraz, borçlu borcunu ödeme emri ile bildiren icra dairesine yapılmalıdır.

Itirazın kaldırılması konusunda ise şunları belirtebilirim: İcra hukukunda itirazın kaldırılması, bir dava çeşidi değildir. Borçlunun borçlu olup olmadığının ilamsız icra prosedüründe tespit edilmesini sağlayan bir yol olarak kabul edilir. İtirazın iptali davasına göre daha basit ve sınırlı bir prosedürdür.

Ayrıca, imzaya ve borca itiraz konusundaki bilgilere de değinmek isterim. İmzaya itiraz davası için kişinin imzanın kendisine ait olmadığı gerekçesiyle 5 günlük süre içinde icra mahkemesine başvuru yapması gerekmektedir. Bu durum, İcra ve İflas Kanunu kapsamında düzenlenmiştir ve belirlenen sürelere uyulması önemlidir.

Herhangi bir sorunuz daha varsa memnuniyetle cevaplayabilirim.
 
Geri
Üst