Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ormancilikta damga nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.234
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ormancılıkta damga nasıl yapılır?​

Madde 5- Bu damga; ağaç kesildiğinde damga dip kütükte kalacak şekilde, alınmasına karar verilen göğüs hizasındaki çapları 20 cm ve üzerindeki ağaçlarda toprak seviyesine en yakın bir yerde açılacak aynaya, çapları 8-20 cm deki ağaçlarda aynaya veya kesim yüzeyine uygulanır.

Dikili Damga nedir?​

Dikili Ağaç Damgası; oval’e yakın bir şekilde, kenarları çift çerçeveli olup, çerçeve içinde Türkiye Cumhuriyeti (T.C), Orman Umum Müdürlüğü (O.U.M. ) rumuzları ve damga numarası bulunur. Damgalamada kullanılan boya rengi siyahtır.
OGM nakliye nasıl kesilir?
Madde 11-Nakliye tezkereleri taşınacak ürünler taşıma araçlarına yüklendikten sonra kesilir. Ölçme ve tartı işi yükleme sırasında yapılır, tartılarak yüklenen ürün yükleme tutanağına bağlanır. Yükleme tutanağı tezkereyi kesen memur, ürün sahibi veya kanuni vekili ile taşıyıcı tarafından imzalanır.

En kaliteli mobilya nasıl anlaşılır?​

Kumaşlar: Kaliteli mobilya seçerken kumaşlara da önem vermek gerekir. Eğer kumaşlar solgun, deforme olmuş ya da kısa bir sürelik kullanımda kendisini bırakacak gibi duruyorsa o ürünlerden uzak durmak gerekir. Yatak başlıkları, sandalyeler, koltuklar ve berjerlerde kumaş kalitesine dikkat edilmelidir.

Ladin ağacı sert mi?​

Yumuşak ağaçlar; Çam, Karaçam, Ladin vb. Yumuşak ağaçlar iğne yapraklı, sert ağaçlar ise geniş yapraklı ağaçlardır.
Dut ağacı su ister mi?
Dut ağaçlarının ihtiyaç duyduğu su miktarı ağaçların bulunduğu bahçenin toprak yapısına göre değişir. Verimli topraklarda 10 gün aralıklarla, killi topraklarda ise 15 gün aralıklarla sulama ister. %65–80 civarında bir atmosferik nem oranı, dutun yetişmesi için idealdir.
Susuzluğa karşı dut ağacı oldukça dayanıklıdır.
Doğal gençleştirme koşullarının farklı nedenlerle yitirildiği ya da doğal gençleştirmenin düşünülmediği ormanlık alanlarda, ekim veya çoğunlukla dikim yoluyla, bizzat insan eliyle gerçekleştirilen gençleştirme çalışmalarına “yapay gençleştirme” veya “sun’î tensil” denir.
 
Geri
Üst