Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ormanci olmak icin kac yil okunur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ormancı olmak için kaç yıl okunur?​

Ormancılık ve Orman Ürünleri Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Ormancılık ve Orman Ürünleri, üniversitelerde Meslek Yüksekokulu kapsamında eğitimi verilmekte olan TYT puan türüne göre öğrenci kabul eden 2 yıllık bir önlisans programıdır.

Ormancı olmak için ne yapmalıyım?​

•Fidan yetiştirme ön lisans programlarından birini bitirmiş olmak gerekmektedir. Kamu personeli alımı başvurularında bahsedilen bölümlerden yurt dışında mezun olanların YÖK denklik belgesi alması gerekmektedir. Yurt dışında geçerliliği olan ve olmayan bölümler için ayrıca bir araştırma yapılması önerilir.
2 yıllık Ormancılık ne iş yapar?
Ormancılık bölümü mezunlarının çalışma alanları genellikle Çevre ve Orman Bakanlığına bağlı birimler olmaktadır. Bunun yanı sıra Orman Köy İlişkileri Müdürlüğü, Orman ürünlerini üreten firmalar ve Fidan üretimi yapan firmalar gibi alanlar bu bölümün çalışma alanlarını kapsamaktadır.

Orman mühendisliği kaç yıl?​

Orman Mühendisliği, üniversitelerde Orman Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür.

Ormancı olmak için kaç puan almak gerekir?​

Orman muhafaza memurluğu için Kpss puanı en az 65 ve 70 arasında istenmektedir. Bu puanlar genel olarak taban puan olarak geçmektedir. Bu puanın üzerinde herhangi bir puan alan kişiler Orman Muhafaza Memuru olarak gerekli yerlere görev almak üzere yerleştirirler.
Orman muhafaza memuru olmak için hangi bölüm okunmalı?
Başvuruda aksi belirtilmediği sürece, Orman Muhafaza Memurları, Orman ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümleri mezunları arasında …
Orman Muhafaza Memuru alım şartları vatandaşı olması, Askerlikle ilişiği olmaması, 35 yaşından gün almamış olması, KPSS’den en az 60 puan alması gerekmektedir.
Bu ön lisans bölümleri şu şekilde sıralanabilmektedir;
Orman Fakültesinden ne olunur?
Orman mühendisi olmak için 4 yıllık bir lisans eğitimi olan orman mühendisliği bölümünden mezun olmanız gerekir. Daha çok orman fakültesinde okutulan bu bölümden mezun olan kişiler “orman mühendisi” unvanını alarak lisans diploması almaya hak kazanıyor.

Lise mezunu Ormancı olur mu?​

Mezuniyet Şartı Ne Olacak? Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinin birinden mezun olmak şartı aranacaktır.

Orman mühendisliği kaç tl maaş alır?​

2022 Orman Mühendisi Maaşları Orman Mühendisi maaşı ortalama olarak aylık 10.500_TL’dir. En düşük Orman Mühendisi maaşı 8000_TL, En yüksek ise 19000_TL’dir.
Orman Fakültesi kaç yıllık?
Orman Mühendisliği, üniversitelerde Orman Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık lisans bölümüdür. Her mühendislik dalında olduğu gibi bu bölüm de yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.

Ormancı olmak için hangi bölümden olunur?​

Ormancılık ve Orman Ürünleri, Orman İşletmeciliği, Ormancılık, Orman Ürünleri, Odun Dışı Orman Ürünleri, Fidan Yetiştiriciliği, Fidan Yetiştirme, Fidan ve Fidecilik, Budama ve Aşılama, Avcılık ve Yaban Hayatı, Av ve Yaban Hayatı bölümlerinden önlisans mezunu olmak gerekir.

Lise mezunu orman muhafaza memuru olabilir mi?​

2022 ormancı alımı olacak mı?
2022 yılı 1500 Orman Muhafaza Memuru alımı için adaylardan genel olarak ve özel olarak bazı şartlar aranacak. Genel olarak 657 sayılı DMK 48. maddesindeki nitelikler ve Özel olarak eğitim ve KPSS Şartı istenecektir. Bu kapsamda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.
Orman mühendisleri çeşitli kamu ve kuruluşlarında ya da özel sektörde çalışma imkanı bulurlar. Ormanların geliştirilebilmesi için çalışan orman mühendisleri ormanların korunması ve ağaçlandırılması gibi konularda da çeşitli proje ve çalışmalar gerçekleştirirler.
 
Geri
Üst