Orman suclari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.120
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Orman suçları nelerdir?​

Orman suçlarında teşebbüsün çok fazla görüldüğü haller, ağaç kesme, tarla açma, orman içine yerleşme ve işgal ve faydalanma suçlarıdır.

Ormanların tahribi ile nelerde artış yaşanır?​

Orman tahriplerinin etkileri, toprak erozyonu, biyolojik çeşitliliğin bozulması, vahşi hayat ve sulak arazilerin zarar görmesi, hayat kalitesi ve kalkınma kalitesinin bozulması şeklinde ortaya çıkmaktadır.
Ormanda koyun otlatmak yasak mı?
MADDE 10 – (1) Ormanlarda, orman içerisindeki otlak, kışlak, yaylak ve sulaklara planda belirtilen geçiş yolundan izin verilir. Geçiş izni ve orman içinde yapılacak otlatma için orman işletme şefliğine dilekçe ile müracaat edilerek izin alınır.

Orman cezaları nelerdir?​

Orman içerisinde izinsiz olarak işgal ve faydalanma suçunun işlenmesinde ise 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veriliyor. Orman mallarını izinsiz olarak taşıyan, biçen, işleyenler, kabul edenler, kullananlar, satanlar ve satın alanlara ise 1 seneye kadar hapis cezası veriliyor.

Orman açma suçu nedir?​

Ormanlar içinde her çeşit yapı yapılması, orman örtüsü oluşmamış yerlerin tarla haline geti- rilmesi, eski açma sahaların ekilmesi veya işlenmesi, orman içine yerleşiirnesi vesair yollarla or- manın işgal edilip faydalanılması bu suçu oluşturur.
Ormanda hayvan otlatmak yasak mı?
Görüldüğü üzere Orman Kanununun izinsiz otlatmayı yasaklayan 19. maddesinde, kanun koyucu ormanlara hayvan sokulmasını yasaklamış ve kanun metninde bunun otlatma amaçlı bir yasak olduğunu, yani kabahatin hareket biçimini açıkça ifade etmemiştir.

Orman sayılan yerler nelerdir?​

6831 sayılı Orman Yasasının 1’inci maddesinde “ORMAN” şu şekilde tanımlanmıştır; “Tabiî olarak yetişen ve emekle yetiştirilen ağaç ve ağaççık toplulukları yerleriyle birlikte orman sayılır.”

Ormana yol açmanın cezası nedir?​

İşgal ve faydalanma suçu, kesinleşmiş orman kadastrosu sınırları içinde işlenirse, cezası bir yıldan üç yıla kadar hapistir (md. 93/2).
 
Geri
Üst