AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Orman Meyveli Trileçe

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Orman Meyveli Trileçe Tanımı İçin Gereçler

Keki için
5 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kekin şerbeti için
750 ml süt
1 su bardağı şeker
1 paket krema
Üzeri için
250 ml süt
1 paket krem şanti
2 paket orman meyveli sos

Orman Meyveli Trileçe Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şeker ve yumurtalarımızı bir kaba alıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Daha sonra su, yağ, elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip son kere karıştırıyoruz.
Dikdörtgen borcamımıza döküp yere bir kaç defa vuruyoruz ki içinde kabarcıklar kalmasın.
Evvelce ısıttığımız fırınımıza 170° de denetimli bir halde 25/30 dk olacak biçimde koyuyoruz.
Kekimiz fırında pişerken çabucak şerbetini ve üzeri için krem santimizi hazırlayalım.
Bir kaba 750 ml süt, 1 su bardağı şeker ve kremayı alıp şekerler eriyene kadar karıştırıyoruz. Şekerlerimiz eridiyse şerbetimiz tamamdır.
1 paket krem şantiyi de kalan 250 ml sütümüzle hazırlayıp dolaba kaldırıyoruz.
Pişen kekimizi fırından alıp beş on dk kadar dinlendiriyoruz.
Akabinde kürdanla delikler açıyoruz.
Şerbetimizin tamamını kekimizin üzerine döküyoruz.
Kekimiz şerbetini çekerken bir yandan orman meyveli sosumuzu hazırlayıp kenara soğuması için bırakıyoruz ve orta ara karıştırıyoruz.
Krem şantinin içinden iki kaşık ayırıyoruz ve geriye kalanın hepsini kekimizin üzerine döküp spatula yardımıyla düzeltiyoruz.
Soğuyan meyveli sosumuzu da döküp ayırdığımız krem şanti ile süslüyoruz.Püf noktası:Kekimiz sıcak şerbetimiz soğuk olursa süratle şerbeti içine çekecektir ve kekimiz büsbütün kabaracaktır.
Kekimizin üzerine krem şantiyi döktüğümüz de en az yarım saat dolapta dinlenmeli.Meyveli sosumuz sıcak olmamalı ve dökerken çok dikkat etmeliyiz ki krem şantiye bulaşmasın.Afiyet olsun
 
Geri
Üst