AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Orman Meyveli Pasta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Orman Meyveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
4 orta boy yumurta
1 fiske tuz
3 yemek kaşığı sıcak su
1 çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 pk vanilya
1,5 paket kabartma tozu
1-1, 5 su bardağı un ( 1 kullandım cıvık olursa 1,5 a arttırabilir )
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı nişasta
Ara kreması için :
1 vanilyalı creme ole
3 çay bardağı soğuk süt
2 tane krema sertleştirici
180 gram labne
Islatmak için;
2 yemek kaşığı dolusu ezilmiş frambuaz ve böğürtlen
2 yemek kaşığı soğuk su
Yarım yemek kaşığı toz şeker
Üzerini kaplamak için:
2 kutu soğuk krema (bim ürünü en koyu krema tavsiyemdir )
2 paket vanilya
3 paket krema sertleştirici
150-200 gram file badem
250 gram frambuaz
Su bardağı ölçüsü 200 ml

Kek kalıbı 20 cm


Orman Meyveli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Derin bir kapta yumurtanın beyazlarını ( sarı hiç gelmeyecek ) 1 fiske tuz ile dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpılacak.
Ayrı bir kapta ise yumurta sarıları yarım çay bardağı şekerle çırpılacak yavaş yavaş sıcak şu eklerken çırpılmaya devam edilecek.
Sarılarının çırpıldığı kaba süt ve vanilin eklenecek.
Son olarak kabartma tozu, un ve nişasta eklenerek iyice çırpılacak.
Daha sonra ayrı kapta çırpılan beyazları söndürmeyecek şekilde bu kaba 3 defada yedirilecek.
Tabanı yağlı kelepçeli kaba dökülüp 180 derecelik fırında kontrollü pişirilecek.
30-35 dk da pişti , fırına göre değişebilir 25 dkdan sonra kurdan ile kontrollü pişiriniz. Fırından çıkardığınız kekin üzerine temiz bir bez koyup 15 dk dinlenmeye bırakınız.
Bir yandan ara kreması için crem öle tozunu krema sertleştiricisini ve sütü derin bir kaba alıp çırpınız.
Daha sonra labne ekleyip karıştırmaya devam ediniz.
Keki ıslatmak için ezilmiş frambuazı şekeri ve suyu iyice karıştırınız.
Kekinizin durumuna göre ikiye ya da üçe eşit bir şekilde bölünüz.
Kelepçeli kapta kekinizi frambuazlı böğürtlenli karışım ile ıslatarak ara kremasını sürüp meyveleri dizip kekleri diziniz.
Son olarak krema ve krema sertleştiricisini, vanilyayı iyice çırpınız.
Koyulaşan karışım ile pastayı kaplayınız.
File badem ya da toz fındık ile yanlarını kaplayınız.
Üzerine dilediğiniz şekilde süsleyiniz.
En az 6-7 saat ya da bir gün dinlendirip limonata ile servis yapınız. Afiyet olsun! .
Orman Meyveli Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst