- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 212.917
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Orman Kanunu 93 2 maddesi nedir?
2 – “Madde 93 – Bu Kanunun 17 nci maddesinde yasak edilen fiilleri işleyenler veya izne bağlı işleri izinsiz yapanlar, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılırlar.Orman suçları nelerdir?
Orman içinden nakledilen köyler halkına ait araziler, Devlet ormanı olarak derhal ağaçlandırılır” şeklindedir( OGM, 1956). Page 6 M. A. Borazan & Ö. Görücü / Turkish Journal of Forest Science 1(2) 2017: 112-133 117 6831 sayılı Orman Kanununda belirtilen ve tanımı bulunan orman suçları şunlardır; Kesme, Nakil.Orman açmanın cezası nedir?
İşgal ve faydalanma suçu, kesinleşmiş orman kadastrosu sınırları içinde işlenirse, cezası bir yıldan üç yıla kadar hapistir (md. 93/2).
Orman mülkiyet çeşitleri nelerdir?
Ormanlar mülkiyet bakımından 4 öbeğe ayrılmıştır. Bunlar; – Devlete ait bulunan ormanlar, – Vakıf ormanlar, – Kasaba ve köylerin kullanımına bırakılmış orman- lar ve – Özel ormanlar, olarak sıralanmıştır.
TCK 93 madde nedir?
(1) Organ veya dokularını satan kişi, resmi makamlar tarafından haber alınmadan önce durumu merciine haber vererek suçluların yakalanmalarını kolaylaştırırsa, hakkında cezaya hükmolunmaz.Yapacak emval nedir?
Madde 17- Tabii afetlerle felakete uğrayan köylerde bu yüzden zarar gören köylülerin yapacakları ev, ahır, samanlık ve ambar ihtiyaçları için bir defaya mahsus olmak üzere en yakın istif veya satış istif yerinden kesme, taşıma (sürütme ve nakliyat) ve istif masrafları alınarak yapacak emval verilir.Ormandan kaçak ağaç kesmenin cezası nedir?
“6831 sayılı orman kanunu 14. maddesi gereği ormanlardan her türlü ağaç kesmek kesmek ve koparmak yasak. 3 aydan 5 yıla kadar ağaç kesmenin cezası var. Fidanda ise bu ceza iki kat artırılarak 6 aydan 10 yıla kadar hapis cezası” dedi.
Orman işgali nedir?
Devlet ormanlarının herhangi bir suretle yanmasından veya açıklıklarından faydalanılarak işgal, açma veya herhangi şekilde olursa olsun kesme, sökme, budama veya boğma yollariyle elde edilecek yerlerle buralarda yapılacak her türlü yapı ve tesisler, şahıslar adına tapuya tescil olunamaz.
Ormanlar mülkiyet bakımından kaça ayrılır?
Madde 4 – Ormanlar mülkiyet ve idare bakımından: A) Devlet ormanları; B) Hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar; C) Hususi ormanlar; Vasıf ve karakter bakımından: A) Muhafaza ormanları; B) Milli parklar; C) İstihsal ormanları; olmak üzere ayrılır.32 madde köyü ne demek?
32’nci maddenin nüfusu 2500’den aşağı olan kasabalar ile ilgili hükmünde “Muhtaç”lık şartı yer aldığından Devlet memurunun muhtaçlık tarifine girmemesi sebebiyle 32’inci madde kapsamına giren ve nüfusu 2500’den aşağı olan kasabalardaki memurlar zati ihtiyaca haksahibi değildirler”.2924 sayılı kanun yürürlükte mi?
(10) 17/10/1983 tarihli ve 2924 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi Hakkında Kanun ile 16/2/1995 tarihli ve 4070 sayılı Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun yürürlükten kaldırılmıştır.
Ormandan ağaç kesmek günah mı?
Kişinin kendine ait olan bir ağacı kesmesi: İhtiyaç durumunda onları kesmek ya da başka maksatla kullanmak helaldir. Örneğin hayvanlara yedirmek, budamak ya da bir işimizde kullanmak maksadıyla ağaçları kesmek gibi… 2. Kişiye veya kamuya ait ağaçlar: Sahibinin izni olmadan tasarrufta bulunmak caiz değildir.