- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.031
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Orkide neden kök çıkarır?
Orkideler aktif büyüme döneminden ve çiçek açtıktan sonra kök sürgünleri verir. Bu sürgünler üzerinde yeni yeşil yapraklar meydana gelecektir. Orkideniz oldukça büyüdüyse, farklı noktalardan birçok kök sürgünü verdiyse ve birçok farklı yaprak grupları ortaya çıktıysa ayırarak çoğaltabilirsiniz.Orkide neden yavru verir?
Orkidelerde keiki, doğal ortamlarında belirli hormonların çiçek dalındaki bir gözde birikmesi sonucu oluşur. Keiki macunu kullanarak da yapay olarak orkidenin keiki vermesi teşvik edilebilir. Keiki macunu büyüme hormonu içerir ve direkt olarak bitkinin çiçek sapındaki gözlere sürülür.Orkide çiçeği döküldükten sonra tekrar açar mı?
ORKİDE ÇİÇEKLERİNİ DÖKTÜKTEN SONRA TEKRAR NE ZAMAN ÇİÇEK AÇAR? Orkideler çiçek döktükten sonra doğru bir şekilde bakılırsa; 8-12 hafta sonra çiçek açacaktır. Ayrıca bu yenilenmiş orkideler eskisinden daha güzel çiçek açacaktır.
Orkide kaç kez çiçek açar?
Orkide bitkileri normal şartlarda bir yılda iki kez çiçeklenirler. Bazı orkide çeşitleri bakıma göre dört kez de çiçeklenebilir. Orkidelerin çiçek açması için mevsim farkından ziyade çiçeğin yaşam koşulları önemlidir.
Orkide çiçeğinin ömrü ne kadar?
Çiçeğin ömrü, normal şartlar altında üç ya da dört aydır.Orkide dalı kesildikten sonra ne sürülür?
Budama da kurumuş ve sararmış yapraklarla kuru çiçek sapları gövdeye yakın yerden kesilip çıkarılmalı gövdeye zarar vermemeye özen gösterilmelidir. Canlılığını yitirmiş ölü kökler temizlendikten sonra tarçın veya kömür tozu serpilerek bakteri oluşumu engellenmelidir.Orkide kökleri nasıl canlanır?
Kökler alttan çıkmaya başladığında orkideyi yeni bir saksıya taşı. Orkideyi sula ve ardından bitkiyi saksısından yavaşça çıkar. Ellerini kullanarak kökleri biraz gevşet ve köklere yapışan büyüme harcını temizle. Ardından orkideyi dikkatlice yeni saksıya yerleştir.
Kökleri çürümeye başlayan orkide nasıl kurtarılır?
Ardından mantara karşı doğal bir mantar ilacı olan tarçın serpin. Canlı kökleri korurken, orkide tamamen restore edilebilir. Bunu yapmak için, kökleri tencereden çıkarın ve bir fırça ile temizleyin. Makas bıçakları sterilizasyon için alkole batırılır ve daha sonra çürümeyle enfekte olmuş kökleri keser.
Orkide Kökü nasıl olmalı?
Orkide saksısının direnaj delikleri olmalıdır. Orkide kökleri, nemli topraktan su almayı sevse de, fazla sulak yerde kalmayı sevmez. Kökler, su içinde uzun süre kalması durumunda çürümeye başlar ve bitki ölür.Orkide dal verirken nelere dikkat edilmeli?
Orkidenin yeni dal vermesi için su çok önemli Orkidelerin ölmesinin en yaygın nedeni aşırı sulanmadır. Güve orkidenizin şeffaf bir saksısı varsa, köklerine bakın. Yeşillerse su vermeyin – gümüşi görünene kadar bekleyin. Suyun tencerenin dibinden dışarı akmasına izin verin – bitkinin suda durmasına izin vermeyin.Orkide kökleri dışarı çıkarsa ne yapmalı?
Eğer bitkinin kökleri dışarı doğru çıkmaya başlamışsa, saksı değişimi vakti geldiğini haber veriyordur. Saksıyı değiştirirken havadar malzemelerden oluşan özel orkide toprağını almayı unutmayın. Son zamanlarda orkide için şeffaf saksı tercih edilmektedir.
Orkide köklerini nasıl dezenfekte edilir?
Kökleri bir kova suyla hafifçe yıkayın. Bu işlem, eski ortamdan kalan fazlalıkların çıkarılmasına yardımcı olur.
Kökten orkide yetişir mi?
Orkide kökünden yavru verir. Bu şekilde yavru yeterince köklenirse çoğaltılabilir. Yavru verdiği kökü başka bir saksıya alın. Köklere zarar vermediğinize emin olmanız gerekiyor.Orkide üstten sulanır mı?
Bu yöntem musluk altın da veya sulama kabıyla üstten sulama yöntemidir. Orkide sulama da genel kabul görmüş bir kural saksı harcı tamamen ıslanana kadar sulamaktır. Bu nedenle dökme sulama da bol suya ihtiyaç vardır. Eğer su kaynağınız orkideler için uygunsa çeşme altına tutarak sulama yapabilirsiniz.Dal veren orkide ne zaman çiçek açar?
Tohumdan ekilen orkidelerin çiçek vermesi bazen 5 yıla kadar sürebilir. Fakat orkidenizi çiçek açmış bir şekilde aldı iseniz dökülme evresinden sonra tekrar çiçek vermesi çok olasıdır.
Kökleri ölmüş orkide nasıl canlanır?
Sulama yaparken de aşırıya kaçmamalı, köklerinin çürümesini engellemelisiniz. Genel olarak haftada 1 kez sulamanın yeterli olduğu bilinse de bulunduğunuz konuma, hava şartlarına göre bu miktarı ve sıklığı ayarlamalısınız. Çiçeğinizi günün hep aynı saatlerinde sulayarak onda bunu bir alışkanlık haline getirmelisiniz.