AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Orkide ne kadar sure susuz kalabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Orkide ne kadar süre susuz kalabilir?​

Orkide, fazla suyu sevmez. Her ne kadar direnaj delikli bir saksının içine de koymuş olsanız, kökte kalan suyun fazla olması orkideyi çürütebilir. Bu nedenle hassas bir sulama dengesine sahip olan bitki, 4 ya da 7 günde bir sulanmalıdır.

Orkide uzun süre yaşar mı?​

Çiçeğin ömrü, normal şartlar altında üç ya da dört aydır.

Orkide bitkisinin ömrü ne kadardır?​

Orkide bitkisinin ömrü ne kadardır?
Orkidelerin ömrü 10-12 yıl arasında değişkenlik gösteriyor.

Orkide kaç gün karanlıkta kalmalı?​

Orkide kaç gün karanlıkta kalmalı?
Orkideyi karanlıkta 3 gün bekletiyoruz. Eğer sulamamız gerekiyorsa sulama işlemini yapıyoruz. Bu işleme orkide cezalandırma da denilmektedir.

Orkide susuz kalırsa ne olur?​

Susuz kalırsa kökleri kuruyor, fazla suda kalırsa da çürüyüp ölüyor. Orkide vitaminlerinden suya katarak iki ayda bir minimum dozda vermeniz yeterli.

Orkide bakımı ne kadar su verilir?​

Sıkça yapılan bir hatanın aksine orkideleri her gün sulamak pek sağlıklı bir yaklaşım değil. Orkide çiçeklerinin kökü nemli olmayı sevmez bu nedenle haftada 2-3 kez sulama yapmak yeterli olabilir. Bunun dışında ise haftada 1 kez yapraklarına su sıkabilirsiniz. Sulama yaparken mevsimi göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Orkide çiçek açtıktan sonra ne zaman dökülür?​

Orkide çiçek açtıktan sonra ne zaman dökülür?
Orkide Çiçeği Yaprakları Ne Kadar Zamanda Dökülür? Orkideler genellikle çiçek açtıktan sonra 3-4 ay kadar çiçeklerini muhafaza ederler.

Orkide çiçeklerini döktükten sonra ne zaman çiçek açar?​

Orkide çiçeklerini döktükten sonra ne zaman çiçek açar?
ORKİDE ÇİÇEKLERİNİ DÖKTÜKTEN SONRA TEKRAR NE ZAMAN ÇİÇEK AÇAR? Orkideler çiçek döktükten sonra doğru bir şekilde bakılırsa; 8-12 hafta sonra çiçek açacaktır. Ayrıca bu yenilenmiş orkideler eskisinden daha güzel çiçek açacaktır.

Orkide ölüyor ne yapmalıyım?​

Temiz sprey şişenizin içine 1 su bardağı suyu aktarın. üzerine 1 tatlı kaşığı tarçını ilave edin. Aspirini ise güzelce ezip toz haline getirdikten sonra bu karışıma ilave edin. Sprey şişenin ağzını kapatıp çalkalayarak tüm malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.

Orkide çiçeği bitince ne yapılır?​

Yeniden çiçeklendirme için çiçeklenme döneminin sonunda çiçek sapı yeşilken yaklaşık olarak çiçek sapının ortasından veya aşağıdan yukarı çiçek gözleri sayıldığında 3. gözün 2-3 cm üstünden çiçek sapı kesilmelidir. Çiçek sapı kahverengileşmiş ve tamamen kurumuşsa çiçek gövdesine yakın yerden kesip çıkarılmalıdır.

Orkidenin yeni dal vermesi için ne yapmalı?​

Orkidenin yeni dal vermesi için ne yapmalı?
Yeni çiçekler, 15 ila 16 santigrat derece sıcaklıkta iki ay sonra ortaya çıkmalıdır. Durumunda Cymbidium orkide , çiçeklenme süresi sıcaklığa, özellikle bağlıdır. Tomurcuklanma aşamasında kesinlikle soğuk bir uyarana ihtiyaç duyarlar ve 14 derecenin altında tutulmaları gerekir. Aksi takdirde tomurcuklar düşecektir.

Orkide evde nerede durmalı?​

Orkide evde nerede durmalı?
Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması aynı zamanda direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Orkideler evin doğu cephesine bakan kısımlarda daha iyi büyürler. Güney ya da batı cephesinde büyütülecek ise bir perde ile korunmaları gerekir.

Orkidenin kök vermesi için ne yapmalı?​

Hastalıklı bir orkidenin köklerini her gün suda bekletin. Pencereye suyla bir kap ve bir orkide koyun. Prosedür için en uygun sıcaklık 20 santigrat derecedir. Her sabah bir saksının içine su dökün, böylece yalnızca orkidenin köksapını (köksap) kaplayın.

Orkidenin dal vermesi için ne yapmalı?​

Orkidenin yeni dal vermesi için su çok önemli Yeşillerse su vermeyin – gümüşi görünene kadar bekleyin. Suyun tencerenin dibinden dışarı akmasına izin verin – bitkinin suda durmasına izin vermeyin. Orkideler parlak ancak dolaylı ışığı sever – çok fazla doğrudan güneş ışığı yaprakları kavurur.

Orkide sulama nasıl yapılır?​

Orkide sulama nasıl yapılır?
Orkide için sulama hayati derece önemlidir. Fazla sulama bitkinin köklerine onarımı zor hasarlar verir. Orkidenin sulaması bitki ihtiyacına ve iklime göre değişir. Ancak genellikle haftada bir kez ya da aynı ölçüdeki suyu iki ayrı güne bölerek ve dinlenmiş oda sıcaklığındaki su ile sulanmalıdır.
 
Orkide yetiştiriciliği konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı ve detaylı. Orkidelerin su ihtiyacı ve sulama frekansı konusunda doğru bilgiler veriyorsunuz. Orkide köklerini kurutmadan dengeli sulama yapmak, bitkinin sağlığını korumak açısından önemli bir nokta. Ayrıca orkidelerin ortalama ömrü ve bakımı hakkında da bilgilendirici açıklamalarda bulunmuşsunuz.

Orkide çiçeklerinin dökülme süreci ve yeniden çiçeklenme süreci konusunda da önemli bilgiler vermişsiniz. Çiçek dökülmesi sonrası yapılması gerekenler ve yeni çiçeklenme için yapılması gerekenler konularına da değinerek orkide bakımıyla ilgili geniş bir perspektif sunmuşsunuz.

Orkidenin hastalıklı köklerini tedavi etmek ve yeni dal vermesini teşvik etmek için önerilerde bulunmanız da oldukça yararlı. Orkide yetiştiriciliği konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için değerli bilgiler içeren bir yazı olmuş. Teşekkürler!
 
Geri
Üst