- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.024
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Orkide kökleri neden dışarı çıkar?
Eğer bitkinin kökleri dışarı doğru çıkmaya başlamışsa, saksı değişimi vakti geldiğini haber veriyordur. Saksıyı değiştirirken havadar malzemelerden oluşan özel orkide toprağını almayı unutmayın. Son zamanlarda orkide için şeffaf saksı tercih edilmektedir. Bunun amacı ise bitki kökünü kontrol etmektir.Orkidenin kök vermesi için ne yapmalı?
Hastalıklı bir orkidenin köklerini her gün suda bekletin. Pencereye suyla bir kap ve bir orkide koyun. Prosedür için en uygun sıcaklık 20 santigrat derecedir. Her sabah bir saksının içine su dökün, böylece yalnızca orkidenin köksapını (köksap) kaplayın.
Orkidenin saksıdan dışarı çıkan kökleri kesilir mi?
Orkidenin kökleri klorofil taşıyabilir, özellikle ışık gören kökler yemyeşil olur. Bu sebeple saksı dışına çıktığı zaman kesinlikle zarar verilmemeli ve kesilmemelidir.
Orkide hava kökleri ne işe yarar?
havadan büyümek ve hayatta kalmak için besinleri, nemi ve karbon dioksiti emmek için kullanırlar .Orkide kökü nasıl canlandırılır?
Kökler alttan çıkmaya başladığında orkideyi yeni bir saksıya taşı. Orkideyi sula ve ardından bitkiyi saksısından yavaşça çıkar. Ellerini kullanarak kökleri biraz gevşet ve köklere yapışan büyüme harcını temizle. Ardından orkideyi dikkatlice yeni saksıya yerleştir.
Orkide ne zaman kök verir?
Orkideler aktif büyüme döneminden ve çiçek açtıktan sonra kök sürgünleri verir.
Orkide hangi ortamları sever?
Doğrudan ışık almayan; fakat aydınlık ve bol ışıklı mekanları sever orkideler. Işık, direkt olarak bitkiye değil, farklı bir noktadan bitkinin üzerine yansımalıdır. En ideal nokta sabah ve akşam güneşini alan pencere kenarlarıdır.Orkidelerin hava kökleri kesilir mi?
Bu sebeple orkide saksısı şeffaf ve ışık geçirebilen türde olmalıdır. Saksı değişimi yapılacağı zaman köklere zarar vermemek adına gerekirse saksı kesilerek çıkarılmalıdır ve dışarı çıkan hava kökleri saksı içerisine sıkıştırılmamalıdır.
Orkide budanan yere ne sürülür?
Budama da kurumuş ve sararmış yapraklarla kuru çiçek sapları gövdeye yakın yerden kesilip çıkarılmalı gövdeye zarar vermemeye özen gösterilmelidir. Canlılığını yitirmiş ölü kökler temizlendikten sonra tarçın veya kömür tozu serpilerek bakteri oluşumu engellenmelidir.