AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Orjinal Süt Helvası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Orjinal Süt Helvası Tarifi İçin Malzemeler
6 bardak süt
200 gram tereyağı
1 su bardağı un
2 su bardağı şeker
Süslemek için;
Toz antep
Hindistan cevizi
Ceviz kırıkları

Orjinal Süt Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütü bir tencereye alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
Bir başka derin tencereye tereyağı ekliyoruz ve eriyene kadar bekliyoruz. Eriyen tereyağına unu ilave ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
Sıvı bir hal alana kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
Kaynayan sütü, unun içerisine yavaş yavaş karıştırarak ilave ediyoruz. Yoğunlaşmadan şekerini de ekliyoruz. Göz göz olduktan sonra altını kapatıyoruz.
Fırın tepsisinin içerisine güveç kaplarımızı koyuyoruz. Süt helvasını kapların içerisine boşaltıyoruz. Tepsinin içerisine de su ekleyip fırının en yüksek derecesinde en üst kısmında 10 dakika kadar kızarmaya bırakıyoruz.
Üzerine ben toz antep tercih ettim dilerseniz ceviz kırıkları yada hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.
Soğuk servis ediniz. Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun
Orjinal Süt Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst