AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Orjinal Mozaik pasta nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye

Orjinal Mozaik pasta nasıl yapılır?​

Mozaik Pasta (Orjinal Tarifi) Nasıl Yapılır?
- Margarini eritin.
- Ocaktan alın.
- Ilınmasını bekleyin ve pudra şekerini, kakaoyu ekleyip karıştırın.
- En son yumurtayı kırın, kesinlikle yumurta kokmuyor.
- Yumurtayı iyice yedirerek karıştırın.
- Çok güzel bir kıvam alacak.

Şeker hamuru ile pasta nasıl kaplanır?​

Pasta kekini bir spatula yardımıyla ince bir katman halinde pasta kreması ile kapla. Bu krema şeker hamurunun keke yapışmasını sağlar, bu yüzden kremanın kekin üstüne ve yanlarına sürüldüğünden emin ol. Kekin yüzeyini mümkün olduğunca pürüzsüz yapmaya çalış, herhangi bir çıkıntı görünecektir.

Mozaik pasta şekli nasıl verilir?​

Mozaik pasta şekli nasıl verilir?
Mozaik Pastaya Nasıl Şekil Verilir? Mozaik pastaya dilerseniz kek kalıbında şekil verebilirsiniz, dilerseniz de streç filmle sararak üçgen ya da silindir şekli verebilirsiniz. Silindir şekli vermek için mozaik pastayı streç filmin ortasına yayın ve sağdan solda kaparatarak rulo şeklinde yuvarlayın.

Şeker Hamurlu pasta nasıl yapılır?​

Pandispanya iyice soğumadan kremayı sürmeyin. Şeker hamurlarını nişasta veya pudra şekersiz açmayın yapışır. Krema pastanın üzerinde iyice soğumadan şeker hamuruyla kaplamayın. Pasta süslemeniz bittikten sonra pastayı mutlaka servis saatine kadar buzdolabında bekletin.

En güzel mozaik pasta nasıl yapılır?​

Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritin.
- Pudra şekerini karıştırma kabına aktarın.
- Pudra şekerinin üzerine erittiğiniz tereyağını ve sütü dökün.
- Kakaoyu da ilave edin.
- Malzemeleri çırpın.
- Üzerine bisküvileri kırın.
- Bisküvileri de koyduktan sonra tüm malzemeleri spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.

Mozaik pasta nasıl yapılır Arda’nın Mutfagi?​

Mozaik pasta nasıl yapılır Arda’nın Mutfagi?
Rulo Mozaik Pasta Malzemeleri 200 gram tereyağı 1,5 paket pötibör bisküvi – 350 gr. 4 yemek kaşığı kakao 5 yemek kaşığı pudra şekeri 1 avuç iç Antep fıstığı 1 adet limon kabuğu 2 adet yumurta Bir tencerede tereyağını eritin ve kenara alın. Bisküvilerin her birini dört parçaya bölün ve tereyağı ile karıştırın.
Strafor şeker hamuru ile nasıl kaplanır?​
Beyaz şeker hamurunu açıp yaprak kesme aparatı ile bolca yaprak kestim. Starforu hafifçe ıslatarak yaprakları birbirinin üstüne binecek şekilde yapıştırdım. Sonra da uçlarını sim ile renklendirdim. 1 -2 gün kurumasını bekledim.
Şeker Hamurlu pasta ne kadar dayanır?​
Şimdi pastanızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Bittikten sonra pastanızı gönül rahatlığıyla streç folyo ile sarıp bu şekilde hiç korkmadan buzdolabında bir kaç gün saklayabilirsiniz.

Mozaik bisküvi pastası nasıl yapılır?​

Mozaik bisküvi pastası nasıl yapılır?

Pudingli mozaik pasta nasıl yapılır?​

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sütü bir tencereye alın ve üstüne çikolatalı puding toz karışımını ekleyin.
- Ardından ocağın altını kapatın.
- Derin bir kabın içine bir paket pötibör bisküviyi iri iri kırın, üstüne sıcak çikolatalı pudingi boşaltın ve güzelce karıştırın.

Şeker Hamurlu pasta bir gün önceden yapılır mı?​

Şeker hamurlu pasta kaç gün önceden yapılır, nerede nasıl muhafaza edilir, bütün bu sorulara cevap bu tarifte. Bir pasta Cuma günü için lazım ise, ben çarşamba sabahı pandispanyamı yapıyorum akşama kadar soğuyup kıvam alıyor, aynı akşam kremasını dolduruyorum, streç folyo ile güzelce sarıp buzdolabına koyuyorum.

Şeker hamuru pasta malzemeleri nelerdir?​

Şeker hamuru pasta malzemeleri nelerdir?
Evde yapılacak şeker hamuru için şeker (pudra şekeri veya toz şeker), su ve yağ ile birlikte marshmallow ya da jelibon kullanılır. Eritilen marshmallow veya jelibonun şeker, su ve yağ ile karıştırılması ile şeker hamuru elde edilir.

Petibör Bisküvili mozaik pasta nasıl yapılır?​

Mozaik pasta yapımı oldukça keyifli ve lezzetli bir süreçtir. Tarifleri takip ederek evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte Mozaik Pasta yapımı hakkında detaylı bilgiler:

Mozaik Pasta (Orjinal Tarifi) Nasıl Yapılır?
1. Margarini eritin ve ocaktan alın.
2. Ilımasını bekleyin ve pudra şekerini, kakaoyu ekleyerek karıştırın.
3. Yumurtayı ekleyin, iyice bütün malzemeleri karıştırın.
4. Karışımı güzel bir kıvam alana kadar çırpın.
5. İçine kırılmış bisküvileri ekleyip spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.
6. Hazırladığınız karışımı istediğiniz şekilde şekillendirin (örneğin; kek kalıbında veya streç filmle rulo şeklinde).

Şeker hamuru ile pasta nasıl kaplanır?
1. Pasta kreması ile pasta kekinin üzerini ve yanlarını ince bir katmanda kaplayın.
2. Bu sayede şeker hamurunun keke yapışmasını sağlamış olursunuz.
3. Kekin yüzeyini pürüzsüz yapmaya özen gösterin.

Mozaik pasta şekli nasıl verilir?
1. Mozaik pastaya istediğiniz şekli vermek için keki önce keskin bir şekilde dilimleyebilirsiniz.
2. Dilerseniz streç filmle sararak üçgen veya silindir şekil verilebilir.
3. Streç film yardımıyla mozaik pastayı şekillendirerek rulo şeklinde sarabilirsiniz.

Pudingli Mozaik Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Sütü bir tencereye alın ve çikolatalı puding toz karışımını ekleyin.
2. Ocağın altını kapatın ve karışımı iyice çırpın.
3. Derin bir kapta pötibör bisküvileri iri parçalar halinde kırın, üzerine sıcak çikolatalı pudingi ekleyip karıştırın.
4. Karışımı kalıba dökün ve buzdolabında soğutun.

Petibör Bisküvili Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?
1. 200 gram tereyağını eritin.
2. 1,5 paket petibör bisküviyi dörde bölün ve eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
3. Kakao ve pudra şekerini ekleyerek karıştırın.
4. Antep fıstığı, limon kabuğu ve yumurtayı ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
5. Hazırladığınız karışımı şekillendirin ve dolaba koyarak donmasını sağlayın.

Şeker Hamurlu Pasta için malzemeler:
- Şeker (pudra şekeri veya toz şeker)
- Su
- Yağ
- Marshmallow veya jelibon

Bu tariflerle evinizde lezzetli Mozaik Pastalar hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Geri