SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Orjinal İri Kayseri Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yarım çay bardağı su
İç harcı için;
400 gram kıyma
2 adet soğan
Kimyon
Toz biber
Tuz
1 yemek kaşığı salça
Dilediğiniz baharatlar
Sarımsaklı yoğurt
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Baharat
Orjinal İri Kayseri Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yoğurup, 4 kesime ayıralım.
Eşit kalınlıkta bezeleri açalım.
Hazır yufkadan 2 tık kalın olsun.
Kare kare kesip iç harcını koyalım fındık büyüklüğünde.
Kaynayan suya mantılarımızı atalım makarna üzere haşlayalım.
Daha sonra süzüp soğuması için kenara koyalım.
Sosu ve yoğurdunu hazırlayalım.
Soğuyan mantısı yoğurdun içine dökeyim sonra tabaklayın.
Üzerine sosunu dökerek servis yapabilirsiniz.
Üzerine sumak atabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Orjinal İri Kayseri Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yarım çay bardağı su
İç harcı için;
400 gram kıyma
2 adet soğan
Kimyon
Toz biber
Tuz
1 yemek kaşığı salça
Dilediğiniz baharatlar
Sarımsaklı yoğurt
Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Baharat
Orjinal İri Kayseri Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yoğurup, 4 kesime ayıralım.
Eşit kalınlıkta bezeleri açalım.
Hazır yufkadan 2 tık kalın olsun.
Kare kare kesip iç harcını koyalım fındık büyüklüğünde.
Kaynayan suya mantılarımızı atalım makarna üzere haşlayalım.
Daha sonra süzüp soğuması için kenara koyalım.
Sosu ve yoğurdunu hazırlayalım.
Soğuyan mantısı yoğurdun içine dökeyim sonra tabaklayın.
Üzerine sosunu dökerek servis yapabilirsiniz.
Üzerine sumak atabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Orjinal İri Kayseri Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı