AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Orjinal humus nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Orjinal humus nasıl yapılır?​

Sarımsağın kabuklarını soyup ezin. Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, toz biber ve zeytinyağını blender’dan geçirip püre haline getirin. Humusu servis tabağına alın. Zeytinyağı ve toz biberi, küçük bir tavada kızdırıp humusun üzerine gezdirin.

Hazır humus nasıl yenir?​

Pastırmalı da hazırlanabilen humus, toz kırmızı biberli kızgın yağla servis edilir. Kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürülebildiği gibi bir atıştırmalık ya da dip sos olarak mısır cipsleri eşliğinde ikram edilebilir.
Humus sıvı olursa ne yapılır?
Humusun kıvamı istediğinizden koyu olduysa su ile inceltebilir, gereğinden fazla sulu olduysa zeytinyağı ilavesiyle kalınlaştırabilirsiniz. Dilerseniz üzerine tereyağında kızartılmış pastırma hazırlayıp, birlikte servis edebilirsiniz.
Humus katı olursa ne yapılır?
Siz yine dikkatli gidin sonuçta çok katı olunca sonradan sıvı ekleyebilirsiniz. Ekleyeceğiniz zeytinyağının aromasına dikkat edin. Eğer erken hasat gibi buruk ise mezenin tadında acılık ve burukluk olabiliyor. Bu nedenle eğer yoğun aroması varsa biraz sıvı yağ biraz zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Humus en kolay nasıl yapılır?​

Haşlanmış 2 su bardağı nohutu bir mutfak robotunun içine alın. Üzerine 2 diş sarımsağı, tahini, zeytinyağını, sıkılmış limon suyunu, şekeri, baharatlarını ve suyu ekleyip püre haline gelene dek robottan geçirin. Elde edilen humusu bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı ve kırmızı toz biber gezdirip servis edin.

Antakya Usulü humus nasıl yapılır?​

Antakya Yöresinden Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış nohutları rondodan geçirin ya da havanda dövün, pürüzsüz olsun.
- Sonra tahini ve sıcak suyu yavaşça ilave ederek karıştırın.
- Zeytinyağı ve limonu ekleyin.
- Humusumuzu tatlı tabağına alın ve kaşıkla tabağa yayarak, üzerini düzeltin.
- Üzerine baharatları serpin.
Humus nasıl yumuşatılır?
2. kez kısık ateşe aldığınız nohuta 1 çay bardağı ılık su ekleyin. Yumuşatın, sürekli karıştırarak açılmasını sağlayın(1 dakika). Ateşten aldığınız sıcak nohuta tahin, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve kimyonu ekleyin. Çok iyi karıştırın.
Humusun tadı nasıl olmalı?
Evet, humustan bahsediyoruz: nohudun en güzel hali. Humus tadını zeytinyağı, limon suyu, tahin ve tabii ki nohuttan alır; üstündeki yağı, biberi, turşusuyla humusun tadı damakta kalır. Turşusundan tutun yağına, acı ya da tatlı toz biberiyle birçok farklı yerde farklı şekilde servis edilir.
Kaynamış nohutların kabukları soyulup bir miktar su (kaynatıldığı su da olur) ile püre haline gelinceye kadar ezilir. Bu püreye ezilmiş sarımsak, tahin, limon suyu eklenir, baharatı ve tuzu ayarlanır. Kimyon, nane, dereotu eklenmesi tercihe bağlıdır.
Nohutlar katı bir hal alacaktır. Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip, ocağı tekrar açıp katılaşan karışımı biraz yumuşatın.
Hatay humus tarifi nasıl yapılır?
4 yemek kaşığı tahin. 1,5 çay kaşığı kimyon. 1 tam limonun suyu. Tuz….Süslemek için;
- Kıyılmış maydanoz, nane.
- Domates.
- Kimyon.
- Kırmızı pul biber.
- Kornişon turşu ve süs biber turşusu.
- Zeytinyağı
Humus nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
Humus Tarifi İçin Malzemeler 1/2 (yarım) çay bardağı tahin. 1 çay kaşığı kimyon. 4 çorba kaşığı limon suyu. 3-4 diş sarımsak (ezilmiş)

Adana usulü humus nasıl yapılır?​

Nohutları ve baharatları mixerde güzelce çekiyoruz, sonra ezilmiş sarımsakları, zeytin yağını ve tahini de ekleyip tekrar çekiyoruz mixerde, mixerin bıçağını çıkarıp kaşıkla ezerek güzelce karıştırıyoruz ve servis tabağına alıyoruz üzerine pul biber ve zeytin yağı gezdirip servis yapıyoruz.

Humus Bir gece önceden yapılır mı?​

Bu yıl artık dışarıdan meze almaktan sıkılan, alsa da içine sinmeyenler için fazla vakitlerini almayacak bir humus tarifim var. Pastırmalı Humus tarifimi bilenler vardır, o tarifi ılık servis ederken bu tarifimi 1 gece buzdolabında dinlendirebilir ve soğuk olarak servis edebilirsiniz.
 
Geri
Üst