- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 134.382
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Orjinal gözleme hamuru nasıl yapılır?
- Öncelikle ılık su ve kuru mayayı karıştırdıktan sonra geniş bir karıştırma kabına alın.- Ardından tuz ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle hamuru toparlanana kadar yoğurun.
- Oluşan yumuşak kıvamlı hamuru, üzerini nemli bir bezle örttükten sonra oda ısısında 30 dakika kadar dinlendirin.
Evde gözleme tarifi nasıl yapılır?
Ev Yapımı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur yoğurulur.
- Yumuşak bir hamur elde edince üzeri nemli bezle örtülerek fırına konulur.
- O arada iç harçlar hazırlanır.
- Patatesli içte çatalla ezilerek hazırlanır.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılarak unlanan tezgahta açılır.
1 kilo undan kaç tane gözleme çıkar?
1 KİLO YUFKADAN 12 TANE GÖZLEME – YouTube.
Tava da gözleme nasıl yapılır?
Yanmaz yapışmaz bir taayı ocağa alın ve iyice ısınmasını bekleyin. Isınmış olan tavaya gözemeyi alın ve ara ara altını spatula yardımıyla kontrol edip, göz göz kızarıklıklar olana dek pişirin. Aynı işlemi arka yüzüne de uygulayın. Ocaktan almaya yakın eritmiş olduğunuz tereyağını fırça yardımıyla gözlemeye sürün.Gözleme hamurunun içine neler konur?
Yumuşacık Patatesli Nefis Gözleme (Mayalı Hamurla Hiç Bekletmeden) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su.
- 1 su bardağı ılık süt.
- 1 tatlı kaşığı şeker.
- 1 tatlı kaşığı kuru maya.
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- Aldığı kadar un (3-4 su bardağı)
Mayalı gözleme hamuru nasıl yapılır?
Mayalı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Maya, şeker ve su karıştırılır 5 dakika beklenir.
- Bir bardak daha un eklenip karıştırılır ve yoğurmaya başlanır.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- İçi için: Patatesler haşlanıp soyulur, Bir kaba alınıp kaşar hariç malzemeler eklenip iyice karıştırılır.
Hazır yufkadan gözleme nasıl yapılır?
Yufkamızın bir tanesini tezgaha serelim ve üzerine fırça ile sıvı yağ sürelim. Ardından orta kısma iç harcımızdan birazcık koyarak yayalım. Yufkanın bize bakan kısmını peynirli iç harç üzerine katlayalım ve fırça ile sıvı yağ sürelim. Karşı tarafını da iç harcın üzerine doğru katlayarak yağdan sürelim.1 kg un kaç kg hamur çıkar?
Fırınlara gönderilen hamurlar ortalama olarak ağırlıkça ve %20 aralığında kilo kaybederler. Bu sebeple hazırlanan hamura konulan unun miktarı tam olarak belirlenemez. 1 kg un ile yapılan malzemelerde 250 gramlık ortalama olarak 5 veya 6 ekmek üretilmektedir.
Gözleme hamuru kaç gram olur?
Gözleme Yapımı Tarifi İçin Malzemeler 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1,5 yemek kaşığı tuz. Ilık su. 1 paket yaş maya (42 grlık)
Hazır yufkadan tavada gözleme nasıl yapılır?
Tavada gözleme nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?Tavada Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- Süt ocakta hafif ılıyana kadar ısıtılır.
- Süt, su ve tuz bir kaba eklenip karıştırılır.
- Un eklenir ve kıvam alana dek yoğurulur.
- Hazırlanan hamur yaklaşık 6-7 bezeye bölünür.
- Tezgaha un dökülerek, merdane yardımıyla bezelerimiz açılır.
Gözleme yanına ne gider?
Gözlemenin Yanında İyi Gidecek 10 Resimli Tarif
Ispanaklı gözleme içi nasıl hazırlanır?
1 kg ıspanak. 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet soğan….Ispanaklı Gözleme Yapılışı:- İç malzemelerini pişirmek için iri olarak doğradığımız ıspanakları iyice yıkayın.
- Ocağın üzerine 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyarak soğanları kavurun.
- Daha sonra rendelediğimiz sarımsakları ilave edin.
- Ispanakları bu harcın üzerine alın.
Mayalı hamurla gözleme yapılır mı?
Yoğurma kabına 3 su bardağı un ve tuz koyulur. Aktifleşen mayalı karışım ilave edilip, güzelce yoğrulur. Gerekirse un ilave ederek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Üzerine bir kapak ya da bez örtülür ve iç harcı hazırlayıncaya kadar dinlendirilir.
Yaş mayalı gözleme hamuru nasıl yapılır?
Ilık su maya şeker maya çözülür. Unu kaba alıp mayalı karışım sıvı yağ tuzu ekleyip ele yapışmaz bir hamur yoğurup üstünü örtüp iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakılır. Kabuğu soyulup yıkanan patatesler haşlanır ister ezilir ister rendelenir.