- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Orjinal chia tohumu nereden alınır?
Chia tohumu BİM, A101 ve Migros mağazalarında satılmaktadır.Chia tohumu nasıl elde edilir?
Genellikle Şubat ve Mayıs aylarında ekimi yapılan tohumu için hasta dönemi sonbahar-yaz sezonudur. Kolay çimlendirilebilen tohumun, dünyada da pek çok arazide ekimi yapılabilmektedir.Chia nedir nerede satılır?
Bu şifa kaynağı olan bitkinin siyak küçük tohumları ise tohumları ise Chia tohumu olarak satılıyor ve kullanılıyordur. Günlük olarak 1-2 yemek kaşığı chia tohumu tüketmek gayet uygundur. Chia tohumunu marketlerde baharat satan yerlerde bulabilirsiniz.
Chia tohumu nasıl Filizlendirme?
Chia Tohumu Çimlendirme Aşamaları Önce chia tohumunu üzerini örtecek kadar su ekleyip karıştırdım ve 1 gece buzdolabında beklettim. Sabah chia tohumları suyu emmiş ve şişmişti. Şişince jel kıvamına geliyor. İnce bir tabaka halinde bezimin üzerine yaydım.
Chia tohumu türkiyede nerede yetişir?
Nerede Yetişir? Chia tohumunun ana yurdunun Güney Amerika, Meksika olmasıyla beraber Mayalar ve Aztekler tarafından bilindiği ve yetiştirildiği bilinmektedir. Türkiye’de ise çoğunlukla Malatya’nın Kuluncak ilçesinde yetiştiriliyor.Chia nerede var?
Son yılların en popüler sağlıklı besinlerinden biri haline gelen Chia tohumları, Salvia Hispanica bitkisinden elde edilen minik siyah tohumlardır. Salvia Hispanica, nane ailesine ait çiçekli bitki türüdür ve orta ve güney Meksika ile Guatemala’da yetişir.Chia tohumu filizi yenir mi?
Salatalarda filiz olarak: Tıpkı soya filizi gibi salatalarınızı Chia filiziyle de şenlendirebilirsiniz. Bunun için chia tohumlarını biraz suyla birlikte bir cam kavanoza koyun ve 1-2 gün bekletin. Tohumlar suyu çektikten sonra filizlenmeye başlayacaklardır.
Chia tohumu ne kadar sürede şişer?
4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra afiyetle yiyoruz. bu miktardan 2 kase çıkıyor. aslında pudingten çok meyveli tatlı gibi oluyor. sabah kahvaltısı yerine de tüketilebilir bence.