SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Orijinal Tanımıyla Erzurumun Meşur İçli Ketesi İçin Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya ( 50 gr)
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su (200 ml )
2 su bardağı ılık süt (200 ml )
13 su bardağı un (200 ml ) yaklaşık
Hamuru açmak için;
2 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
İçine sürmek için;
2-3 su bardağı sıvı yağ
İçi için;
150 gram tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ 1 parmak eksik
3 ila 3,5 su bardağı un
Üzeri için;
2 adet yumurta
Susam
Çörek otu isteğe bağlı
Orijinal Tanımıyla Erzurumun Meşur İçli Ketesi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle buyurun içini kavuralım uygun bir tava da yağları eritip, ununu ekliyoruz ve hafif pembeleşip, kokusu çıkana kadar kavurup soğuması bir kenara alıyoruz.
Daha sonra hamurunu hazırlıyoruz uygun bir yoğurma kabına unun yarısını alıp havuz formunda ortasını açıyoruz içine ılık süt, su ,sıvı yağı katıyoruz.
Tuzunuda katıktan sonra mayasını ekleyip içinde eritiyoruz yavaşça hamurumuzu yoğuruyoruz.
Kalan ununuda azar azar ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Bu hamur nitekim emek isteyen bir hamur gereğince yorulması gerekiyor güzelce yoğurduktan sonra hamurumuzu bezelere ayırıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen bezelerimizi nişasta karışımlı unla tek tek açıyoruz (Ne kadar ince olursa o kadar hoş oluyor )
Açılan hamurun üzerine sıvı yağ gezdirip fırça yardımı ile her tarafına sürüyoruz.
Resimde olduğu üzere katlayıp kare halini veriyoruz ortasına harç koyup bohça biçiminde kapatıp açılmasın diye kenarlarına ve ortasına bastırıyoruz. Tüm bezelere tıpkı süreci uygulayıp.
Yağladığımız tepsiye dizip yumurta sürüp susam yahut çörek otu serpiyoruz.
Sonra evvelden ısıtılmış 180⁰- 200⁰ c de fırında üzeri nar üzere kızarana dek kızartıyoruz afiyetle sevgiler ❣
Orijinal Tanımıyla Erzurumun Meşur İçli Ketesi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya ( 50 gr)
1 yemek kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su (200 ml )
2 su bardağı ılık süt (200 ml )
13 su bardağı un (200 ml ) yaklaşık
Hamuru açmak için;
2 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
İçine sürmek için;
2-3 su bardağı sıvı yağ
İçi için;
150 gram tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvı yağ 1 parmak eksik
3 ila 3,5 su bardağı un
Üzeri için;
2 adet yumurta
Susam
Çörek otu isteğe bağlı
Orijinal Tanımıyla Erzurumun Meşur İçli Ketesi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle buyurun içini kavuralım uygun bir tava da yağları eritip, ununu ekliyoruz ve hafif pembeleşip, kokusu çıkana kadar kavurup soğuması bir kenara alıyoruz.
Daha sonra hamurunu hazırlıyoruz uygun bir yoğurma kabına unun yarısını alıp havuz formunda ortasını açıyoruz içine ılık süt, su ,sıvı yağı katıyoruz.
Tuzunuda katıktan sonra mayasını ekleyip içinde eritiyoruz yavaşça hamurumuzu yoğuruyoruz.
Kalan ununuda azar azar ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Bu hamur nitekim emek isteyen bir hamur gereğince yorulması gerekiyor güzelce yoğurduktan sonra hamurumuzu bezelere ayırıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Dinlenen bezelerimizi nişasta karışımlı unla tek tek açıyoruz (Ne kadar ince olursa o kadar hoş oluyor )
Açılan hamurun üzerine sıvı yağ gezdirip fırça yardımı ile her tarafına sürüyoruz.
Resimde olduğu üzere katlayıp kare halini veriyoruz ortasına harç koyup bohça biçiminde kapatıp açılmasın diye kenarlarına ve ortasına bastırıyoruz. Tüm bezelere tıpkı süreci uygulayıp.
Yağladığımız tepsiye dizip yumurta sürüp susam yahut çörek otu serpiyoruz.
Sonra evvelden ısıtılmış 180⁰- 200⁰ c de fırında üzeri nar üzere kızarana dek kızartıyoruz afiyetle sevgiler ❣
Orijinal Tanımıyla Erzurumun Meşur İçli Ketesi Fotoğraflı Yapılışı