Orjinal Pastane Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılık süt
10 gram instant maya
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş yahut margarin)
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 buçuk çay bardağı nişasta
Aldığı kadar un (Yaklaşık 4 buçuk su bardağı )
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Yepyeni Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel hamuru için süt, maya, şeker, yağları ekleyin karıştırın.
Tuzu, nişastayı yavaş yavaş unu ekleyin ele yapışmayan bir hamur yapın.
1 saat mayalandırın hal verin, tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Yumuşacık püf poğaçalar hazır afiyet olsun
Yepyeni Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık süt
10 gram instant maya
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş yahut margarin)
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 buçuk çay bardağı nişasta
Aldığı kadar un (Yaklaşık 4 buçuk su bardağı )
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Yepyeni Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel hamuru için süt, maya, şeker, yağları ekleyin karıştırın.
Tuzu, nişastayı yavaş yavaş unu ekleyin ele yapışmayan bir hamur yapın.
1 saat mayalandırın hal verin, tepsiye dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Yumuşacık püf poğaçalar hazır afiyet olsun
Yepyeni Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı