AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Orijinal misir ekmegi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Orijinal mısır ekmeği nasıl yapılır?​

Mısır ekmeği nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyip hamur haline gelene kadar karıştırın.
- Hamuru düz bir fırın tepsisine her yanı eşit olacak şekilde yayın.
- Üzerine hafifçe un serpin.
- 190 dereceye ayarlanmış fırına tepsiyi yerleştirin.

Mısır ekmeği mayalı mı?​

Karadeniz’in meşhur lezzetlerinden biri olan mısır ekmeğinin ana malzemesi mısır unu ve mayadır. Gürcistan’da da oldukça fazla tüketilen bu ekmek, cilt sağlığının korunmasında önemli bir rol oynar. İçeriğinde lif bulunduğu için uzun süre tokluk hissi verir.

Mısır ekmeği nasıl yapılır Arda’nın Mutfağı?​

Mısır ekmeği nasıl yapılır Arda’nın Mutfağı?
Etiket: mısır ekmeği Dereotu, taze nane ve taze kekiği ince kıyın. Bütün malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Cam fırın kabınızı yağlayın, hazırladığınız harcı kaba eşit bir şekilde yayın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 – 35 dakika pişirin.

Mısır ununa maya konur mu?​

Yoğurma kabımıza mısır unu ve buğday ununu koyup karıştıralım ve ortasını açıp havuz oluşturalım. Ortaya şeker, tuz, sıvı yağ, yoğurt, sütümüzü ekleyip sıcak suyla yoğuralım. Mayayı ılık suyla açıp kabımıza dökelim. Ekmeğin kıvamı hamur kıvamında değil daha cıvık bir hamur olucak.

Mısır ekmeği içine ne konur?​

Mısır Ekmeği Tarifi (Yumuşacık) İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta.
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un.
- 1 su bardağı mısır unu.
- 1 su bardağı yoğurt.
- 1 paket piyale kabartma tozu.
- 1 tatlı kaşığı toz şeker.
- 1 çay kaşığı tuz.

Evde mısır unu nasıl yapılır?​

Evde mısır unu nasıl yapılır?
Mısırlar toplanıp dış kabukları kopartıldıktan sonra küflenmeyecek şekilde güneşe serilip iyice kurutulurlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu kurutma işlemi büyük kurutma makineleriyle de sağlanmaktadır. Daha sonra kuruyan mısırların ufalanıp koçanlarından ayrılması gerekir.
Sütlü mısır ekmeği nasıl yapılır?​
Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Derin bir cam kasede yumurtayı, sütü, sıvı yağı, şekeri ve tuzu çırpıyoruz.
- Mısır unu, beyaz unu ve kabartma tozunu eleyip terkrar çırpıyoruz.
- Sıcak suyu da ekliyoruz.
- Elimizle ufaladığımız peyniri ve minik doğradığımız dereotunu da ilave ediyoruz.
- Borcama döküyoruz.
 
Orijinal mısır ekmeği yapımı oldukça basit ve lezzetli bir tariftir. İşte adım adım orijinal mısır ekmeği tarifi:

Malzemeler:
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta

Yapılışı:
1. Tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve üzerine 1 su bardağı kaynar su ekleyip karıştırın.
2. Hamur haline gelene kadar karıştırın.
3. Hamuru düz bir fırın tepsisine her yanı eşit olacak şekilde yayın.
4. Üzerine hafifçe un serpin.
5. 190 dereceye ayarlanmış fırına tepsiyi yerleştirin ve yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Bu tarifle lezzetli bir mısır ekmeği elde edebilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst