AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Orijinal Lahmacun Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Özgün Lahmacun Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
2 su bardağı su (ılık)
5 su bardağı un( yaklasik)
2 tatlı kaşığı şeker
Tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İç harcı için;
3 orta uzunluk soğan
5 adet yeşil biber
1 adet kapya biber
Maydanoz
4 diş sarımsak
Yarım kilo kıyma
5 -6 domates
3- 4 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber, pulbiber, kimyon
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yepyeni Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık suya şeker ,tuz ,un, yağ konulup yoğrulur ,dinlenmesi için 1 saat kadar üzeri örtülür bekletilir.
Öteki yanda sebzeler rondoda çekilir .
Kıyma ,baharatlar ve salça katılır .
Yaklaşık karışım sululuğuna nazaran yarım su bardağı kadar su eklenir ve oda bir kenara alınır.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alınır açılır ve fırın tepsisine 4 adet konulur.
İç harç yayılarak evvelce son sıcaklıkta ısıtılan fırında 5 -10 dk tutulur.
Sonra çıkınca dilerseniz benim üzere sizde teflon tavada kapak kapatarak altını az daha pişirebilirsiniz.
Ve yanında limon ezme ve tursuyla afiyetle yenilir.
Özgün Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst