SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Original Pastane Yolu Sekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Yarım paket margarin oda ısısında yumuşak olacak (125 gr)
1 su bardağı pudra şekeri (200 gr)
1 su bardağı irmik
2 tane yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürülecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
1 su bardağı kadar ceviz
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
3 -4 damla limon suyu yahut 1 dilim limon
Original Pastane Tarzı Sekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbeti kaynatalım. Soğutulur.
Derin bir kaba margarin, pudra şekeri, irmik,, sıvı yağ ve yumurtaları (1 adedinin sarısını koymuyoruz) ekleyip, düzgünce karıştırıyoruz.
Daha sonra kabartma tozunu ekleyin, azar azar unu ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz. En son cevizi ek edin ve yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, form veriyoruz. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla form verin.
Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kızaran tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetle buluşturuyoruz. Dinlenen şekerpareler yenmeye hazır. Afiyet olsun.
Not 1: Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı şeker ve yağ ekleyerek karıştırmanız pişen şeker pareye berraklık ve parlaklık verecektir.
Not 2: Beni instagram hesabımdan takip edebilirsiniz « sekerpare « tanımını (tam ölçülü) yapılışını sayfamda görüntülü izleyebilirsiniz. Teşekkür ederim.
Original Pastane Metodu Sekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket margarin oda ısısında yumuşak olacak (125 gr)
1 su bardağı pudra şekeri (200 gr)
1 su bardağı irmik
2 tane yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürülecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane kabartma tozu
3,5-4 su bardağı un
1 su bardağı kadar ceviz
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
3 -4 damla limon suyu yahut 1 dilim limon
Original Pastane Tarzı Sekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbeti kaynatalım. Soğutulur.
Derin bir kaba margarin, pudra şekeri, irmik,, sıvı yağ ve yumurtaları (1 adedinin sarısını koymuyoruz) ekleyip, düzgünce karıştırıyoruz.
Daha sonra kabartma tozunu ekleyin, azar azar unu ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında hamur yoğuruyoruz. En son cevizi ek edin ve yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp, form veriyoruz. Son olarak üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla form verin.
Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kızaran tatlının birinci sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetle buluşturuyoruz. Dinlenen şekerpareler yenmeye hazır. Afiyet olsun.
Not 1: Yumurta sarısına 1 yemek kaşığı şeker ve yağ ekleyerek karıştırmanız pişen şeker pareye berraklık ve parlaklık verecektir.
Not 2: Beni instagram hesabımdan takip edebilirsiniz « sekerpare « tanımını (tam ölçülü) yapılışını sayfamda görüntülü izleyebilirsiniz. Teşekkür ederim.
Original Pastane Metodu Sekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı