AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Orhan Pamuk nasil yaziyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Orhan Pamuk nasıl yazıyor?​

Pamuk, romanlarının ilk cümlesini 50 ya da 100 kez yeniden yazdığını söylüyor. Kareli deftere el yazısıyla yazan Pamuk, “Hep en zoru ilk cümle, çok acı veriyor” diyor.

Yazarlar neyle yazar?​

“Yazmaya başladığınız zaman bütün olay sizdedir, okurda değil. Bu nedenle bir daktilo kullanmak daha iyi olur, çünkü daktiloyla yazmak daha kolaydır ve böylece daha çok zevk alabilirsiniz. Yazmayı öğrendikten sonra tek yapmanız gereken şey her şeyi; her duyguyu ve her duyguyu, görülenleri ve mekânı okura aktarmaktır.
Bunun en son örneklerinden biri, yakın zamanda Orhan Pamuk romanlarına dair kaleme alınan, üçü İngilizce, ikisi Fransızca ve biri İtalyanca altı kitap.
Orhan Pamuk Nobelde ne dedi?
Yirmi beş yıllık bir yazarlık hayatından sonra bunu görmek beni üzüyordu. Ama edebiyatı yeterince ciddiye almadığı için babama kızmak bile istemiyordum… Asıl korkum, bilmek, öğrenmek bile istemediğim asıl şey ise babamın iyi bir yazar olması ihtimaliydi. Babamın bavulunu asıl bundan korktuğum için açamıyordum.
Orhan Pamuk yurt dışında mı?
Fransızca çevirisiyle Prix France Culture (ödülünü) kazanan bu roman hem popüler hem de deneysel olabilen, geçmişten ve bugünden aynı heyecanla söz edebilen bir yazar olarak Pamuk’un ününü hem Türkiye’de, hem de yurt dışında genişletti.

Orhan Pamuk Nobel ödülü aldığı kitabın adı nedir?​

Nobel Ödülüne sahip tek Türk yazar olan Pamuk’un Kırmızı Saçlı Kadın eseri de diğer romanları gibi tarihi motiflerle ve merak unsurları ile dolu bir roman.

Orhan Pamuk Nobel Ödülü’nü reddetti mi?​

1932 doğumlu İngiliz yazar dünden bugüne ‘Nobel Edebiyat Ödülü’nü hakketmeyen tek yazar’ suçlamasıyla karşı karşıya geldi. Ülkemizde de bir çok yazarın sert eleştirisine uğradı. “Ödül sahibini buldu mu?” tartışmasından en son nasibini alan ise Orhan Pamuk oldu.

Geri