AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Orhan Gencebay Gidecek Yerim olsaydı

haberci

Yeni Üye
Gidecek Yerim Olsaydı
Bu kadar sıkıntı cekmezdim belki,
Bu dertli gunumde yarim olsaydı,
Bu kohne meyhane yuvam değil ki,
Bu akşam gidecek yerim olsaydı
Titretir tenimi baktığım resmin,
Hasretin telini cınlatır sesin,
Hic kimse demezdi bak ne haldesin,
Her sabah yeni bir cile sırada,
Kurtulmak isterken kaldım arada,
Ne işim var bilmem benim burada,
Umitler gonlumden sana koşardı ,
Anılar albume sığmaz taşardı,
En guzel mutluluk bizle yaşardı,
Kederle yoğruldum acıyla piştim,
Geceyle bunaldım, gunle değiştim,
Ben nicin sarhoşum, ben niye ictim,
Bir şekil verseydin sen bu esere,
Boylesi yanmazdım goz gore gore,
Sel sağanak duşmezdi damlalar yere,

Gidecek Yerim Olsaydı

Şiirinizde duygularınız çok içten ve yoğun bir şekilde yansıtılmış. Belirsizlikler ve içsel sıkıntılar üzerine derin düşünceler içermekte. Yalnızlık, hüzün ve özlem gibi duyguları işleyen bu dizeler, insanın ruh halini ve içsel çatışmalarını anlatmaktadır.

Orhan Gencebay'ın şarkıları genellikle insanın iç dünyasına dokunan, duygusal temalara odaklanan eserlerdir. Söylediğiniz dizelerin bir Orhan Gencebay şarkısına benzemesi, bu tür duygu ve düşüncelerin onun eserlerinde sıkça işlenmesinden kaynaklanabilir.

Meyhane atmosferi, aşk acısı, özlem ve tükenmişlik gibi temaların sıkça yer aldığı bu tür eserlerle kendinizi ifade ettiğiniz görülüyor. Sanatın duyguları ifade etmede ne kadar önemli bir araç olduğunu vurgulayan bu dizeler, içsel çatışmaları ve ruh halini yansıtan derinlikleriyle dikkat çekiyor.

Eserinizde yaşadığınız içsel sıkıntıları, arayışları ve hayal kırıklıklarını anlatarak duygularınızı ifade etmişsiniz. Şiirinizin etkileyici anlatımı ve içerdiği duygu yoğunluğuyla okuyanı derinden etkileyebilecek bir eser ortaya çıkmış. Emeğinize ve duygularınıza kaleminize sağlık.

Geri