Orgun ogrenci nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Örgün öğrenci nedir?​

Örgün eğitim, standart bir eğitimle yetiştirilmiş öğretmenler tarafından öğrencilere verilen yapılandırılmış ve sistematik bir eğitim şeklidir. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite gibi eğitim kademelerinde yapılan sistematik eğitime ise örgün öğretim denir.

Örgün eğitim tanımı nedir?​

Örgün Eğitim, İlk, orta, lise ve üniversite olmak üzere hiyerarşik olarak yapılandırılmış. Belli bir tarif süreciyle kronolojik olarak derecelendirilmiş. Belirli kurallar çerçevesinde devlet gözetimi ve desteğinde verilen eğitimdir.
Örgün eğitim yüzyüze eğitim mi?
Sadece uzaktan eğitim öğrencileri kursa devam zorunluluğu taşımazken, örgün eğitim öğrencileri devam zorunluluğu taşımaktadır. Görülen dersler ve içerikleri birebir aynı olup, uzaktan eğitim programlarında internet üzerinde verilebilecek şekilde düzenlenmiştir.

Örgün eğitim nasıl oluyor?​

Örgün Eğitim: Öğrencilerin eğitim-öğretim süresince ders ve uygulamalara devam etme zorunluluğunda oldukları bir eğitim-öğretim türüdür. Açık Eğitim: Öğrencilere radyo, televizyon ve eğitim araçlarıyla yapılan bir eğitim türüdür.

Örgün eğitim kaç yıllık?​

Türk eğitim sistemi 12 yıllık zorunlu kademeli eğitim olarak üç kademeye ayrılmıştır. Birinci kademe dört yıl süreli ilkokul (1. 2. 3. ve 4. sınıf), ikinci kademe dört yıl süreli ortaokul (5. 6. 7. ve 8. sınıf) ve üçüncü kademe dört yıl süreli lise (9. 10. 11. ve 12. sınıf) olarak düzenlenmiştir.
Örgün ve yaygın eğitim ne demek?
Örgün eğitim devlet tarafından resmi olarak tanınmaktadır. Yaygın eğitim ise devlet tarafından tanınmamaktadır, fakat devlet açmış olduğu kurslar ile kişileri topluma kazandırmak adına yaygın eğitime destek vermektedir. Örgün eğitimin içeriği, MEB’in belirlemiş olduğu amaçlara göre belirlenmektedir.
“Üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır” “Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır.

Geri