- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Organik Tarımın Zararları Nelerdir?
Biyoyakıtlar karbondioksit salımlarını artırıyorOrganik tarım ne değildir?
Başka bir anlatımla, organik ürünler hiç kimyasal kullanılmayan, doğanın bağrında kendiliğinden büyüyen ve toprağı alın teriyle sulayan çiftçi kardeşlerimiz tarafından sizlere ulaştırılan ürünler değildir.Organik tarımın genel kuralları nelerdir?
Genel Özellikler:
Gürsel Tonbul kimdir?
1954 Antalya doğumlu olan Gürsel Tonbul, 1974 Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce bölümünden mezun olduktan sonra 1980’e kadar Kuşadası’nda İngilizce Öğretmenliği yaptı. İlk okul ve lise eğitimimi Antalya’da aldıktan sonra 1974 Gazi Eğitim Ens. İngilizce bölümünden mezun oldu.
Organik tarım arazisi yapısı nasıl olmalı?
Organik üretim yapacak çiftçi öncelikle üretimi yapacağı arazisinin; geleneksel üretim yapılan bölgelerden, işlek anayollardan, ağır sanayi tesislerinden, maden işletmelerinden kentsel atıkların toplu olarak bırakıldığı alanlardan, kirletici atıklar içeren akarsu ve yeraltı sularından etkilenmeyecek bir mesafede olması …Organik tarım ürünleri nelerdir?
Türkiye’de yetişen organik tarım ürünleri nelerdir?Gursel Tonbul kac yasinda?
1954 Antalya doğumlu olan Gürsel Tonbul, 1974 Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce bölümünden mezun olduktan sonra 1980’e kadar Kuşadası’nda İngilizce Öğretmenliği yaptı.
Tarım arazisinde organik tarım üretimi yapabilme şartları nelerdir?
1) Hastalık ve zararlılara dayanıklı tür ve çeşit seçimi yapılır. 2) Uygun ekim nöbeti hazırlanır. 3) Uygun toprak işleme yöntemleri uygulanır. 4) Kültürel, biyolojik ve biyoteknik mücadele metotları uygulanır.