AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Organik tarima baslamak isteyen uretici hangi kuruma basvurmalidir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Organik tarıma başlamak isteyen üretici hangi kuruma başvurmalıdır?​

MADDE 6 – (1) Organik tarıma başlama kuralları aşağıda belirtilmiştir. a) Organik tarım faaliyetinde bulunmak isteyen müteşebbis, kontrol ve sertifikasyon kuruluşuna veya kontrol kuruluşuna başvurur.
Organik tarımda zararlılara karşı kullanılabilecek bitkisel kökenli preparatlar nelerdir?
Parafin Yağları: Zararlıların yumurtalarına karşı kullanılmaktadır. Kaya Unu: Toz halinde verilmekte ve böceklerin solunum sistemlerine zarar verilmektedir. Mineral Yağlar: Bazı yağlara organik tarımda sınırlı düzeyde izin verilmektedir. Bacillus thuringiensis: Biyolojik mücadelede en fazla kullanılan bakteridir.

Organik tarıma başlamak isteyen çiftçinin sağlaması gereken çevre şartları nelerdir?​

Organik üretim yapacak çiftçi öncelikle üretimi yapacağı arazisinin; geleneksel üretim yapılan bölgelerden, işlek anayollardan, ağır sanayi tesislerinden, maden işletmelerinden kentsel atıkların toplu olarak bırakıldığı alanlardan, kirletici atıklar içeren akarsu ve yeraltı sularından etkilenmeyecek bir mesafede olması …
Organik tarıma başlamak isteyen üretici nereye başvurur?
Bakanlıktan yetiştiricilik izni alan çiftçiler organik su ürünleri üretimi yapabilir. Organik su ürünleri üretimi yapacak çiftçi, kamuya ait alanda üretim yapacaksa, ilgili kurumdan alınacak yazılı izin ile yetkilendirilmiş kuruluşa başvurarak sözleşme imzalar.

Organik tarımda hastalık ve zararlılara karşı koruyucu önlemler nelerdir?​

Organik tarımda bitki korumanın temelleri nelerdir?
Arazilerin çok küçük parçalı ve birbirine yakın olmasının organik tarım yöntemiyle bitkisel üretimde ne gibi bir sakıncası vardır?
2.Organik tarım yöntemiyle bitkisel üretimde ortaya çıkan bir sorun, arazilerin çok küçük, parçalı ve birbirine yakın olmasıdır. Bu durum organik üretimi olumsuz yönde etkiler. Çünkü organik üretim yapan bir işletmenin çevrede üretim yapan diğer işletmelerde kullanılan kimyasallardan etkilenmemesi mümkün değildir.
 
Geri
Üst