AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Organik tarim nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Organik tarım nelerdir?​

Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen ve üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal üretim biçimidir. doğal dengeyi koruyarak hava ve su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan bir üretim yöntemidir.

Türkiye’de hangi bölgelerde organik tarım yapılıyor?​

Türkiye’de hangi bölgelerde organik tarım yapılıyor?
TÜRKİYE’DE ORGANİK TARIM
- En fazla organik üretim yapılan bölge % 66,2 ile Doğu Anadolu Bölgesidir.
- % 12,4 ile Ege Bölgesi ikinci sırada,
- % 8,8 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi üçüncü sırada,
- % 5,4 ile İç Anadolu Bölgesi dördüncü sırada,
- % 4,2 ile Karadeniz Bölgesi beşinci sırada,
- % 1,8 ile Akdeniz Bölgesi altıncı sırada,

Organik tarım dersleri nelerdir?​

Organik tarım dersleri nelerdir?
Organik Tarım (MYO) Bölümü dersleri şunlardır:
- Tarım Ekonomisi.
- Zooloji.
- Botanik.
- Toprak Bilgisi.
- Toprak Ekolojisi.
- Genetik ve Islah.
- Hayvansal Üretim İlkeleri.
- Bitki Besleme.

Türkiye’de organik tarım yapılıyor mu?​

Türkiye’de bugün yapılan organik tarım, bitkisel üretim yönlüdür. Türkiye’de fındık, ceviz, antepfıstığı, kuru incir, kuru kaysı, kuru üzüm, baklagiller, tıbbi aromatik bitkiler, üzümsü meyveler, yaş meyve, sebze ve tarla bitkilerinin organik tarım metotlarına uygun olarak üretimi başarıyla yapılmaktadır.

Türkiye’de ilk organik tarım hangi şehirde?​

Türkiye’de ilk organik tarım hangi şehirde?
Ülkemizde organik tarıma 1980’li yılların ortalarından itibaren Avrupalı organik tarım firmalarının öncülüğünde sözleşmeli tarım sistemi ile ihracata yönelik olarak kuru üzüm,kuru incir,kuru kayısı ve fındık üretimiyle başlanmıştır.İlk olarak Manisa Tekelioğlu Köyünde organik tarım faaliyeti 1986 yılında muhtarlığın …

Organik tarım üretimi yapmayı düşünülen tarım alanında nelere dikkat edilmelidir?​

Organik tarım üretimi yapmayı düşünülen tarım alanında nelere dikkat edilmelidir?
ORGANİK TARIMIN İLKELERİ NELERDİR? • Doğa ile uyumlu üretim.
 
Organik tarım, sadece insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen bir tarım yöntemi değil aynı zamanda doğal dengeyi koruyarak hava, su gibi yaşamsal kaynakların ve doğal hayatın korunmasını amaçlayan önemli bir üretim biçimidir. Üretim aşamasında kimyasal girdi kullanılmaz ve her aşaması kontrollü ve sertifikalıdır.

Türkiye'de organik tarım en çok Doğu Anadolu Bölgesi'nde yapılmaktadır. Diğer bölgeler ise sırasıyla Ege Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi organik tarımın yapıldığı bölgeler arasındadır.

Organik tarım dersleri, Organik Tarım bölümünde okuyan öğrencilere çeşitli konularda bilgi vermektedir. Bu dersler arasında Tarım Ekonomisi, Zooloji, Botanik, Toprak Bilgisi, Toprak Ekolojisi, Genetik ve Islah, Hayvansal Üretim İlkeleri, Bitki Besleme gibi dersler bulunmaktadır.

Türkiye'de organik tarım genellikle bitkisel üretim odaklıdır. Fındık, ceviz, antepfıstığı, kuru incir, kuru kaysı, kuru üzüm, baklagiller, tıbbi aromatik bitkiler, üzümsü meyveler, yaş meyve, sebze ve tarla bitkileri organik tarım metotlarına uygun olarak başarıyla üretilmektedir.

Organik tarım üretimi yapmayı düşünenlerin dikkat etmesi gereken faktörler arasında organik tarımın prensiplerine uyumlu üretim yapılması, doğa ile uyumlu üretim sürecinin sağlanması gibi konular bulunmaktadır. Bu prensiplere dikkat ederek sağlıklı ve çevreye duyarlı bir tarım yapılabilir.
 
Geri
Üst