Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Organik Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Konu sağlığı korumaya gelince, organik elma sirkesi adeta sıvı altın değerindedir.Kan basıncını düşürdüğü, kilo vermeye yardımcı olduğu ve kalp sağlığını iyileştirdiği kanıtlanmıştır.Organik elma sirkesini piyasadan temin edebilirsiniz.Ancak içinizin tam anlamıyla rahat olması ve güvenle kullanabilmeniz için evde organik elma sirkesi yapmak çok daha iyi bir fikir olacaktır.Evde Organik Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?Malzemeler:3 küçük elma (içi ve kabuklarıyla birlikte doğranmış)3 çay kaşığı rafine edilmemiş şeker1 bardak su1. AdımGeniş ağızlı bir kavanozu sterilize edin. Bunu yapmak için kavanozu iyice yıkayın ve su dolu bir tencereye batırarak 5 dakika boyunca kaynatın. Maşa kullanarak kavanozu tencereden çıkartın ve kullanmadan önce kuruması ve soğuması için baş aşağı temiz bir havlu üzerine yerleştirin.2. Adım3 küçük elmayı çekirdek ve kabukları ile birlikte doğrayın ve kavanozun içine yerleştirin.3. AdımKüçük bir kapta 3 çay kaşığı rafine edilmemiş şeker ve 1 bardak oda sıcaklığında suyu birleştirin.Su ve şekeri, şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Karışımı elmaları koyduğunuz kavanoza dökün. Elmalar tamamen suyun içinde kalmalıdır. Su yeterli gelmiyorsa, daha fazla su ekleyebilirsiniz.Elmalar suyun içinde yüzüyorsa, temiz ve steril olduğundan emin olduğunuz bir mutfak gerecini elmaları bastırmak için kullanabilirsiniz.4. AdımKavanozun ağzına büyük bir kağıt havlu veya tülbent yerleştirin ve bir lastikle sabitleyin. Bu işlem, sirkenin nefes almasına ve fermente olması için gereken oksijeni almasına izin verirken, dışarıdaki herhangi bir yabancı maddenin kavanozun içine girmesini önler.5. AdımKavanozu 2 ila 3 hafta ılık ve karanlık bir yerde muhafaza edin. Zaman geçtikçe sıvıda kabarcıklar göreceksiniz ki, bu fermantasyon işleminin başladığı anlamına gelir. Sıvının üstünde beyaz bir köpük de görülebilir. Köpüğün başka bir renkte (yeşil, mavi, gri veya siyah gibi) olması, sirkenin bozulmuş olduğu ve atılması gerektiği anlamına gelir.6. AdımKarışımı büyük bir kapta süzerek elma parçalarını kavanozdan çıkarın. Sıvıyı aynı kavanoza geri koyun ve üzerini aynı kağıt havluyla (veya tülbentle) örtün. Bir lastikle sabitleyin.7. AdımKavanozu 4-6 hafta boyunca aynı ılık, karanlık yerde muhafaza edin. Plastik veya tahta bir kaşık kullanarak, sirkeyi iki günde bir karıştırın. Sirkenin her gün karıştırılmasına gerek yoktur ve sirkeyi karıştırmayı unutursanız çok sorun etmeyin.İpucu: Kavanozu her gün görebileceğiniz bir yere yerleştirin. Bu, sirkeyi karıştırdığınızı hatırlamanıza yardımcı olacaktır!8. Adım4 hafta sonra, sirkeniz kullanıma hazırdır! Sirkenin tadına bakın. Tercihinize göre yeterince asidik değilse, kavanozu kapatıp istenen asitliğe ulaşılıncaya kadar fermantasyon işlemine devam edebilirsiniz.9. AdımHazır olduğunda, sirkeyi kapaklı bir kavanoz veya şişeye aktarın. Sirkeyi kilerinizde veya dolabınızda süresiz olarak saklayın!
 
Geri
Üst