AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

ORF nasil tedavi edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Orf nasıl tedavi edilir?​

Orf hastalığı genellikle tedavi gerektirmeden, 6-8 hafta içerisinde, kendiliğinden, iz bırakmadan iyileşir. Hastanın şikâyetlerini azaltacak ve yara bakımını sağlayacak tedaviler ve önlemler (kuru ve kapalı tutulması gibi) genellikle yeterlidir.

Orf bulaşıcı mı?​

ORF Hastalığı Nasıl Bulaşır? ORF hastalığı, bu hastalığa dair lezyonu olan bir hayvan ile direkt (deride bulunan kesi ve yaralardan virüsün bulaşması) ya da indirekt bir temas sonrasında insanlara geçebilmektedir. İnsandan insana bulaş nadirdir.
Orf mu şarbon mu?
Şarbon ender görülen bir vaka olup genellikle klinik belirtiler gözle görünmeden hayvanlar ölmüş olur. Orf hastalığında ise her biri yaklaşık bir hafta süren altı klinik evrede seyreder. Klinik olarak ilk lezyon teması takip eden hafta içinde ortaya çıkan kırmızı makülopapüler bir lezyondur.

Ektimaya ne iyi gelir?​

Tedavide her ne kadar antibiyotik pomad ve spreyler, seconder enfeksiyonlara karşı parenteral antibiyotikler, yangı gidericiler, immun sistem destekleyicileri, vitamin-mineraller ve gliserin iode gibi ürünler kullanılsada hastalığa karşı koruyucu aşılama esastır.

Orf hastalığı insandan insana bulaşır mı?​

İnsandan insana bulaştığı bilinmemektedir. Hastalıklı eti yemekle de bulaşmaz. İnsanda genellikle ellere yerleşen, çoğu vakada tek, bazen birkaç tane, hedef tahtası benzeri ve 1,5-3 cm çapında yaralara sebep olur. Lezyonlar çoğu vakada 1,5-2 ayda kendiliğinden iyileşir.
Molluscum neden olur?
Molluskum Nedir? Siğile benzese de farklı bir virüsün neden olduğu ciltteki kabartılardır. Poxvirüs ailesinden Molluskum Kontagiozum virusünün (MKV) etken olduğu, sık karşılaşılan viral bir enfeksiyondur. Virüs, enfekte bireyler ya da havlu, spor veya dövme aletleri gibi kontamine aletlerle direkt temas sonucu bulaşır.

Of hastalığı nedir?​

Orf hastalığı, ‘Parapoxvirus’ adında bir virüsün oluşturduğu deri enfeksiyonudur. Koyun, keçi, kuzu, oğlak ve geyiklerin ağız etrafı, dudakları, burun delikleri, meme çevresi ve ayakları gibi kılsız bölgelerinde görülür.

Kuzularda ağız yarası nasıl geçer?​

Ağız ve çevresinde yaralar oluştuktan sonra sulandırılmış çamaşır suyu (sodyum hipoklorit) ile yara temizliği yapılabilir. Yaralara en başta gliserin iode denilen maddenin pamukla sürülmesi tavsiye edilmektedir. Hayvanınıza ADE vitaminler ve organik iz elementler yaparak bağışıklık sistemini güçlendiriniz.
Ektima Hastaliği neden olur?
Ektima Etkeni Nedir? Ektima hastalığının etkeni parapoxvirus adıyla anılıyor. Oldukça dayanıklı bir virüs olan parapoxvirus, çiçek virüsü grubundan, pepitheliotrop bir virüs olarak sınıflandırılıyor.

Kuzu ağzında yara nasıl geçer?​

 
Geri
Üst