SoruCevap
Yeni Üye
Ordu Üniversitesi bünyesinde birçok farklı bölüm bulunmaktadır. Üniversite, öğrencilere geniş bir akademik yelpaze sunmaktadır. Mühendislik, Tıp, Eğitim, İşletme ve Turizm gibi alanlarda eğitim verilmektedir. Mühendislik bölümünde makine, elektrik ve bilgisayar gibi alt dallar bulunurken, tıp bölümünde dahiliye, cerrahi ve pediatri gibi uzmanlık alanları yer almaktadır. Eğitim bölümü öğrencilere anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğretmenliği gibi seçenekler sunmaktadır. İşletme bölümünde öğrencilere pazarlama, finans ve insan kaynakları gibi konuları içeren dersler verilmektedir. Turizm bölümü ise öğrencilere otel yöneticiliği ve seyahat acentesi gibi alanlarda kariyer fırsatları sunmaktadır.
İçindekiler
Ordu Üniversitesi Hangi Bölümler Var?
Ordu Üniversitesi, geniş bir akademik yelpazeye sahip olan birçok fakülte ve bölüme ev sahipliği yapmaktadır. Üniversitede yer alan bölümler, öğrencilere çeşitli alanlarda eğitim alma imkanı sunmaktadır. İşte Ordu Üniversitesi’nde bulunan bazı bölümler:
1. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, işletme, iktisat, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi gibi bölümleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu bölümler, öğrencilere iş dünyası ve yönetim alanında kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
2. Mühendislik Fakültesi
Mühendislik Fakültesi, bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, inşaat mühendisliği, makine mühendisliği gibi mühendislik disiplinlerini içermektedir. Bu bölümler, öğrencilere teknik ve mühendislik alanlarında uzmanlaşma fırsatı sunmaktadır.
3. Fen-Edebiyat Fakültesi
Fen-Edebiyat Fakültesi, biyoloji, kimya, matematik, fizik, tarih, psikoloji, sosyoloji gibi çeşitli disiplinlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu bölümler, öğrencilere bilimsel ve sosyal alanlarda derinlemesine bir eğitim imkanı sunmaktadır.
4. Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi, hemşirelik, sağlık yönetimi, diyetetik, fizyoterapi ve rehabilitasyon gibi sağlık alanlarında eğitim veren bölümleri içermektedir. Bu bölümler, öğrencilere sağlık sektöründe kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
5. Güzel Sanatlar Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi, resim, heykel, grafik tasarım, seramik gibi sanat alanlarında eğitim veren bölümleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu bölümler, öğrencilere yaratıcı ve sanatsal bir kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
6. İletişim Fakültesi
İletişim Fakültesi, gazetecilik, halkla ilişkiler, radyo-televizyon, sinema-televizyon gibi iletişim alanlarında eğitim veren bölümleri içermektedir. Bu bölümler, öğrencilere medya ve iletişim sektöründe başarılı bir kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
7. Turizm Fakültesi
Turizm Fakültesi, turizm işletmeciliği, gastronomi ve mutfak sanatları, turizm rehberliği gibi turizm alanlarında eğitim veren bölümleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu bölümler, öğrencilere turizm sektöründe kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
8. Spor Bilimleri Fakültesi
Spor Bilimleri Fakültesi, beden eğitimi ve spor öğretmenliği, antrenörlük, spor yöneticiliği gibi spor alanlarında eğitim veren bölümleri içermektedir. Bu bölümler, öğrencilere spor alanında uzmanlaşma ve kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
9. Ziraat Fakültesi
Ziraat Fakültesi, tarım mühendisliği, peyzaj mimarlığı gibi tarım ve bitki yetiştirme alanlarında eğitim veren bölümleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu bölümler, öğrencilere tarım sektöründe uzmanlaşma fırsatı sunmaktadır.
10. Eğitim Fakültesi
Eğitim Fakültesi, ilköğretim matematik öğretmenliği, ilköğretim sınıf öğretmenliği, rehberlik ve psikolojik danışmanlık gibi eğitim alanlarında eğitim veren bölümleri içermektedir. Bu bölümler, öğrencilere eğitim sektöründe kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
11. Hukuk Fakültesi
Hukuk Fakültesi, hukuk alanında eğitim veren bölümü bünyesinde barındırmaktadır. Bu bölüm, öğrencilere hukuk alanında uzmanlaşma ve avukatlık gibi mesleklerde kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
12. Tıp Fakültesi
Tıp Fakültesi, tıp alanında eğitim veren bölümü içermektedir. Bu bölüm, öğrencilere doktorluk mesleğinde uzmanlaşma ve sağlık sektöründe kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
13. Diş Hekimliği Fakültesi
Diş Hekimliği Fakültesi, diş hekimliği alanında eğitim veren bölümü içermektedir. Bu bölüm, öğrencilere diş hekimliği mesleğinde uzmanlaşma ve sağlık sektöründe kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
14. Eczacılık Fakültesi
Eczacılık Fakültesi, eczacılık alanında eğitim veren bölümü içermektedir. Bu bölüm, öğrencilere eczacılık mesleğinde uzmanlaşma ve sağlık sektöründe kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
15. Denizcilik Fakültesi
Denizcilik Fakültesi, denizcilik işletmeciliği, gemi inşaatı ve tersanesi, deniz ulaştırma işletme mühendisliği gibi denizcilik alanlarında eğitim veren bölümleri içermektedir. Bu bölümler, öğrencilere denizcilik sektöründe kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
16. İlahiyat Fakültesi
İlahiyat Fakültesi, ilahiyat alanında eğitim veren bölümü içermektedir. Bu bölüm, öğrencilere din bilimleri, İslam felsefesi ve teolojisi gibi alanlarda uzmanlaşma ve ilahiyatçı olarak kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
17. Fen Bilimleri Enstitüsü
Fen Bilimleri Enstitüsü, fen bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. Bu programlar, öğrencilere bilimsel araştırma yapma ve akademik kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
18. Sosyal Bilimler Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü, sosyal bilimler alanında yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. Bu programlar, öğrencilere sosyal bilimler alanında derinlemesine bir eğitim alma ve akademik kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
19. Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü, sağlık bilimleri alanında yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. Bu programlar, öğrencilere sağlık alanında uzmanlaşma ve akademik kariyer yapma imkanı sunmaktadır.
Ordu Üniversitesi Hangi Bolumler Var?
Ordu Üniversitesi‘nde Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen Edebiyat, Eğitim Fakültesi bulunmaktadır. |
Ordu Üniversitesi’nde Tıp, Diş Hekimliği, Güzel Sanatlar, İlahiyat Fakülteleri mevcuttur. |
Ordu Üniversitesi bünyesinde Ziraat, Veterinerlik, Denizcilik ve Su Ürünleri Fakülteleri yer almaktadır. |
Ordu Üniversitesi’nde İletişim, Hukuk, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri Fakülteleri bulunmaktadır. |
Ordu Üniversitesi bünyesinde İşletme, Turizm İşletmeciliği, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama Bölümleri yer almaktadır. |
Ordu Üniversitesi‘nde Eczacılık, İstatistik, Psikoloji, Sosyoloji, Biyoloji bölümleri bulunmaktadır.
Ordu Üniversitesi’nde İngilizce Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya bölümleri yer almaktadır.
Ordu Üniversitesi bünyesinde Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği bölümleri mevcuttur.
Ordu Üniversitesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleri bulunmaktadır.
Ordu Üniversitesi bünyesinde İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Gıda Mühendisliği, Kimya bölümleri yer almaktadır.