- Konu Yazar
- #1
Ördekler nereden nereye göç eder?
Genel olarak leylek, pelikan, gök güvercini, yaban kazları, yaban ördeği, kırlangıç, doğan, atmaca ve kartal gibi yırtıcı kuşlar ülkemizdeki bu durakları kullanarak her yıl Avrupa’dan Afrika’ya ve tekrar Afrika’dan Avrupa’ya göç ediyorlar.Kazlar nereye göç eder?
En kuzey popülasyonlarından kazlar en uzak güneye seyahat eder . Daha güneyde üreyen popülasyonlar uzaklara göç etmiyor. Kuzey kazları kelimenin tam anlamıyla daha güneydeki kuşların üzerinden uçtuğu için buna bir kurbağa göçü denir.Göç yolu nedir?
Göç yolu nedir?Savaş, hastalık, ekonomik buhran, siyasi gerilim, toplum düzeninin bozulması gibi durumlarda, aile ya da toplum olarak, bulundukları vatanı veya bölgeyi terk ederek yeni bir ülkeye veya bölgeye taşınma durumuna göç denir. İç ve dış göçler olmak üzere ikiye ayrılır.
Kırlangıç lar ne zaman göç eder?
Kırlangıç lar ne zaman göç eder?Göçebe hayatı yaşayan kırlangıçlar, Türkiye’ye bahar aylarından itibaren göç ederler ve sıcaklar bitene kadar 6 ay gibi bir süre yaşadıktan sonra başka sıcak ülkelere giderler.
Yabani kazlar göç eder mi?
Yaban kazları çok uzun mesafeler aşarak göç eden kuşlardır. Yaban kazları çok uzun mesafeler aşarak göç eden kuşlardır. Yaban kazları V şeklinde uçarlarken öndeki kazların kanat çırpması sonucu arkaya doğru giden hava akımı arkadaki kazların çok daha rahat uçmasını sağlar.Atmaca ne zaman göç eder?
20 Ağustos’tan Ekim Ayı sonuna kadar kuzeyden güneydeki sıcak ülkelere göç eder.Göçmen kuşların adları nelerdir?
Göçmen kuşların adları nelerdir?Genellikle leylek, pelikan, gök güvercini, yaban kazları, yaban ördeği, kırlangıç, doğan, atmaca ve kartal denilen yırtıcı kuşların göç ettiğine dikkat çeken Tece şöyle devam etti: “Bu göçmen kuşlar toplu uçar ve ‘v’ şeklinde uçar.
Hatay üzerinden geçen göçmen kuşlar Nerden gelip nereye giderler?
Hatay üzerinden geçen göçmen kuşlar Nerden gelip nereye giderler?İlkbahar göçünde Afrika Rift vadisi uzantısı takip ederek Hatay’a ulaşan süzülen göçmen kuşlar kuzeydoğu ve kuzeybatı yönlerine doğru göçe devam ederek, Boğaziçi’ni geçerek kuzey Trakya’ya ve Balkanlar’a, diğer kol da Artvin üzerinden Kafkaslar’a ve daha kuzeydeki üreme alanlarına ulaşırlar.