AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Orbita tumorleri nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Orbita tümörleri nasıl anlaşılır?​

Orbita tümörleri genelde gözde ileri doğru çıkıklık yapar. Ayrıca göz hareketlerinde kısıtlık, çift görme ve optik sinir başında ödem görülebilir. Orbita tümörleri görme siniri üzerine baskı oluşturarak görme ve görme alanı bozukluklarına da yol açabilir.

Gözde Orbital nedir?​

Orbita (göz çukuru) içinde göz küresi, gözü hareket ettiren kaslar, bunları çevreleyen yağ dokusu, damarlar, sinirler ve ganglion yapılarını bulunduran kemik dokudan oluşan piramit şeklinde bir yapıdır. Orbitanın hacmi yaklaşık 30 cc kadardır.
Orbital hemanjiom ne demek?
Orbita kavernöz hemanjiomları benign tümörlerdir. Semptomatik olgularda kitle etkisi nedeniyle yavaş ilerleyen ağrısız proptozis, diplopi, görme kaybı, kompresif optik nöropati gibi bulgular ortaya çıkabilir.
Göz kanseri nasıl belli olur?
Göz tümörü belirtileri Göz beyazında (sklera) kızarıklık, göz kapaklarına ağrısız şişlik, iyileşmeyen yaralar, gözün renkli kısmı olan iris tabakasında renk farklılıkları, göz bebeğinin yapısının bozulması, görme kaybı gibi belirtiler izlenebilir.

Orbita tümörleri nedir?​

Orbita tümörü dediğimizde göz çukurunu oluşturan yapılardan köken alan tümörleri anlıyoruz. Orbita tümörleri iyi huylu veya malign dediğimiz kötü huylu tümörler olabilir. Bu bölgedeki göz ve görme ile ilgili damar sinir ve göz küresi bulunduğu için tümör iyi huylu da olsa görmeyi bozucu etkiler oluşturabilir.

Gözde hemanjiom neden olur?​

Hemanjiom genel olarak yeni doğan bebeklerde ortaya çıkar ve kimi zaman kendiliğinden yok olurken kimi zaman ise aksine büyüme eğilimi gösterebilir. Göz kapağında hemanjiom oluşmasının özel bir nedeni bulunmaz.
Göz kanseri yaygın mı?
Kanser bu tabakadaki pigment üreten melanosit hücrelerinin anormalleşmesiyle başlar ve yetişkinlerde en yaygın görülen göz kanseri türüdür.
Orbita hastalığı nedir?
Orbita dediğimiz göz çukurunu ilgilendiren tümörler ilk olarak göz küresinin ileri doğru çıkıklığına sebep olur. Bunun nedeni tümörün belli bir hacim kaplamasından dolayı göz çevresini saran kemik dokudan dolayı genişleyemeyen yumuşak dokuların göz küresini ileriye doğru gitmesi sebebiyledir.
 
Geri
Üst