Orbita bozukluklari nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
207.375
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Orbita bozuklukları nedir?​

Orkite yüz kemiklerinin oluşturduğu içerisinde göz ve eklerinin olduğu çukurdur. Orbitada, orbita içi yapılardan kaynaklanan tümörler olabileceği gibi, vücutta bulunan hastalıklardan bu bölgeye yayılımlar olabilir. Bu olgularda nedene yönelik tedaviler yapılır.
Tetragonal bozulma nedir?
➢ Düzgün sekizyüzlünün herhangi bir eksen boyunca uzayarak bozulmasına tetragonal uzama, kısalarak bozulmasına da tetragonal yassılaşma adı verilir. uzama, kısalarak bozulmasına da tetragonal yassılaşma adı verilir.
Orbita tümörü nedir?
Orbita tümörü dediğimizde göz çukurunu oluşturan yapılardan köken alan tümörleri anlıyoruz. Orbita tümörleri iyi huylu veya malign dediğimiz kötü huylu tümörler olabilir. Bu bölgedeki göz ve görme ile ilgili damar sinir ve göz küresi bulunduğu için tümör iyi huylu da olsa görmeyi bozucu etkiler oluşturabilir.

Koordinasyon bileşikleri neden renkli görünür?​

Bilindiği gib Ti3+ iyonu d1 elektronuna sahiptir. ya da metal-ligand yük geçişlerinden kaynaklıdır. İşte bu enerji farkı görünür bölgeye denk gelmekte olup gözümüzün bu bileşikleri farklı renkte görmesinin altındaki en temel neden budur.
Gözde orbital nedir?
Orbita (göz çukuru) içinde göz küresi, gözü hareket ettiren kaslar, bunları çevreleyen yağ dokusu, damarlar, sinirler ve ganglion yapılarını bulunduran kemik dokudan oluşan piramit şeklinde bir yapıdır. Orbitanın hacmi yaklaşık 30 cc kadardır.
Spektrokimyasal seriler nelerdir?
Spektrokimyasal seri, çok sayıda kompleksin spektrumları incelenerek verilen deneysel bir sıradır. Farklı metallerde bu sıra genel olarak sabit kalır. komplekslerinin renkleri birbirine yakın olduğu halde, H2O ve komplekslerinin renginden oldukça farklıdırlar.

Koordinasyon bileşikleri nelerdir?​

Koordinasyon bileşiği veya metal bileşiği merkez atom olarak bir ya da birden fazla metal atomu veya iyonu ve metale bağlı ligandlardan oluşmuş yapılardır. Ligand (ya da kompleks birimi), metale elektron vererek kompleks oluşturur.
Orbital yapılar nedir?
Orbita, göz küresini, ilgili kasları, sinirleri, ve bağ dokusunu içeren, kafatası kemiklerinden oluşan ve kafatasımızın üst 1/3 kısmında yer alan boşluktur. Burnun her iki yanında olmak üzere iki tanedir.
Göz kanseri nasıl teşhis edilir?
Göz tümörü belirtileri Göz beyazında (sklera) kızarıklık, göz kapaklarına ağrısız şişlik, iyileşmeyen yaralar, gözün renkli kısmı olan iris tabakasında renk farklılıkları, göz bebeğinin yapısının bozulması, görme kaybı gibi belirtiler izlenebilir.
 
Geri
Üst