Opucuk hastaliginin tedavisi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
229.766
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Öpücük hastalığının tedavisi nasıl yapılır?​

Öpücük hastalığı tedavisi nasıl yapılır? Hastalık için özel bir tedavi seçeneği bulunmaz. Bununla birlikte, boğaz ağrısı, ateş ve bademcik şişmesini azaltmak için çeşitli ilaçlar reçete edilebilir. Tedavi genellikle aile hekimi ya da çocuk doktoru tarafından planlanır.

Öpücük hastalığı ne kadar sürer?​

39-400C’ye kadar yükselir ve ortalama 6 gün sürer. Ağır vakalarda 3 hafta kadar ateş yüksekliği devam edebilir. Çocuklarda ateş, genellikle daha düşük ve daha kısa sürelidir. Hastalığın başlangıcından kısa süre sonra lenf bezleri şişer.
Hastalığın etkene yönelik bir tedavisi yoktur. Diğer viral enfeksiyonlarda olduğu gibi mononükleozda da antibiyotik tedavisinin yeri yoktur. Mononükleoz tedavisi için iyi dinlenmek, bol sıvı tüketmek ve sağlıklı beslenmek genellikle yeterli olur.
Öpücük virüsü nasıl bulaşır?
Yakın temas, tükürük ve boğaz salgıları aracılığıyla bulaştığı için halk arasında ‘öpücük hastalığı’ olarak bilinen “Enfeksiyöz Mononukleoz”; sıklıkla Epstein-Barr virüsü (EBV) daha nadir olarak da sitomegalovirüs (CMV) nedeniyle oluşan viral bir hastalık olarak nitelendirilir.
Öpücük hastalığı tehlikeli midir?
Çok tehlikeli gözükmeyen bu hastalığa ailelerin dikkat etmesi gerekiyor. Öpücük hastalığı, çocuklarda bademcik iltihabına, karaciğer, dalak ve lenf bezlerinde büyüklüğe neden olabilir.

Öpücük hastalığı kaç günde iyileşir?​

Ateş ve boğaz ağrısı gibi belirti ve semptomlar genellikle birkaç hafta içinde azalır. Ancak yorgunluk, genişlemiş lenf düğümleri ve şişmiş bir dalak birkaç hafta daha uzun sürebilir. Öpücük hastalığının özel bir tedavisi yoktur.

Öpücük hastalığı olduğunu nasıl anlarız?​

Öpücük Hastalığı Belirtileri Ateş Boğaz ağrısı Bademciklerde büyüme ve bazen bademcikler üzerinde beyaz iltihap alanları Özellikle boyun lenf bezeleri olmak üzere; koltuk altı ve kasık bölgesi dahil tüm vücut lenf bezelerinde büyüme.
Epstein-Barr virüsü enfeksiyonu, Enfeksiyöz mononükloz dışında endemik Burkitt lenfoma, Hodgkin lenfoma, nakil sonrası lenfoproliferatif bozukluklar, nazofaringeal ve gastrik karsinom gibi çeşitli maligniteler ile ilişkilidir. Dünya çapında yetişkin insanların %95’i yaşam boyu EBV taşır.
EBV virüsü nedir neden olur?
 
Geri
Üst