AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Optimal beslenme ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Optimal beslenme ne demek?​

Optimal beslenmede; “minumum hastalık riski, maksimum iyi hal/sağ- lık dolayısıyla “maksimum sağlıklı yaşam” hedeflenmektedir (1,5). O halde diyetin kabul edilen tartışılmaz beslenme etkisi yanında, yararlı fizyolojik ve psikolojik etkileri vardır.
Aşırı kilo kaybı için hangi doktora gidilmeli?
Zayıf olanlar ve sağlıklı bir şekilde kilo almak isteyenler, gerekli tetkiklerin yapılabilmesi için dahiliye hekimine başvurmalıdır. Sağlıklı bir şekilde beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek isteyenler, diyetisyene gitmelidir. Kilo alamama sorunun psikolojik olması durumunda, psikolog ile görüşülmesinde fayda vardır.

Hangi kanserler kilo aldırır?​

Doç. Dr. Defne Kaya, bu kanser türlerini şöyle sıraladı: “Pankreas, böbrek, yumurtalık, safra yolu, özefagus, kolon ve rektum (kalın bağırsağın makata yakın olan ilk 12 cm olan bölümü), mide, kemik iliği (multiple myelom: fazla hayvansal yağ tüketenlerde ve obezlerde daha sık görülür), akciğer, meme ve rahim kanseri.”
Beslenme ilkeleri nelerdir?
Dengeli ve sağlıklı beslenmenin temel ilkeleri:

Malnutrisyon nedir ne demek?​

Malnütrisyon veya malnutrisyon, beslenmenin içerik veya miktar açısından yetersiz olması sonucunda, vücudun gereksinimlerine karşın, sağlanan enerji ve besin öğelerinin yetersiz kalmasından kaynaklanan klinik durum.
Stresten neden zayıflanır?
Kalori Yakılır Stres altında iken ekstra kalori yakılabilir. Bazı insanlar stresle başa çıkabilmek için fiziksel aktiviteyi kullanır. Egzersizle ortaya çıkan endorfin stresi kısa zamanda azaltabilse de normalden daha fazla fiziksel aktivite yapmak beklenmedik kilo kaybına neden olabilir.

Sıkıntıdan kilo alınır mı?​

Hücre Metabolizması (Cell Metabolism) adlı tıp dergisinde Salı günü yayımlanan araştırmaya göre kronik stres yeni yağ hücrelerinin oluşmasına neden oluyor. Sürekli stresli olduğumuz zaman salgılanan glükokortikoid adlı hormon, belli tipte hücrelerin yağ hücresine dönüşmesine, bu da kilo almamıza yol açabiliyor.
 
Geri
Üst