Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Openshift parali mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Openshift paralı mı?​

Openshift OKD tarafı açık kaynaklı bir projedir. Linkteki adresten detaylı inceleyebilirsiniz. Diğer taraftan Openshift Enterprise Container Platform, Redhat tarafından desteklenen,geliştirilen ve profosyonel destek alabileceğiniz ücretli versiyonudur.
Docker Openshift nedir?
Openshift Docker container’ların üzerinde koşması için oluşturulmuş Kubernetes’in daha kolay yönetilebilmesi, hızlı uygulama geliştirme, deployment ve yaşam döngüsünü yönetmek için geliştirilmiş bir araçtır.

OCP Redhat nedir?​

Bulut teknolojilerinin en temel bileşenlerinden ‘Container’ların, dağıtım ve yönetimi için hazırlanmış bir platform olan Red Hat OpenShift ürünü; kurumlara operasyon, üretim, insan kaynağı, donanım ve finansal açıdan çeşitli faydalar sağlamaktadır.
Red Hat ücretsiz mi?
Yukarıda da açıkladığımız gibi Red Hat Enterprise Linux ücretsiz ve açık kaynaklı bir yazılımdır.
Red Hat® OpenStack® Platformu, endüstri standardı donanımdan kaynakları sanallaştıran, bu kaynakları bulutlara göre düzenleyen ve bunları yöneten, kullanıcıların ihtiyaç duydukları yere ihtiyaç duyduklarında erişebilmeleri için yöneten bir bulut bilişim platformudur.
Kubernetes ve docker nedir?
Kubernetes, kapsayıcıları tanımlamak ve çalıştırmak için bir web uygulaması teknolojisi içinde kapsayıcıları temsil eden ve yöneten bir kapsayıcı düzenleme teknolojisidir. Docker ise, konteynerlerin yapımından ve çalıştırılmasından sorumlu teknolojidir.

Docker ve container nedir?​

Docker, uygulamalarınızı hızla derlemenizi, test etmenizi ve dağıtmanızı sağlayan bir yazılım platformudur. Docker, yazılımları kitaplıklar, sistem araçları, kod ve çalışma zamanı dahil olmak üzere yazılımların çalışması için gerekli her şeyi içeren container adlı standartlaştırılmış birimler halinde paketler.
Kubernetes nedir nasıl kullanılır?
Kubernetes, hem bildirime dayalı yapılandırmayı hem de otomasyonu kolaylaştıran, konteynere yüklenmiş iş yüklerini ve hizmetleri yönetmek için kullanılan taşınabilir, genişletilebilir, açık kaynaklı bir platformdur. Büyük ve hızla büyüyen bir ekosisteme sahiptir.

Konteyner yapısı nedir?​

Containerlar kısaca, bir sunucu ortamından çalışan bir yazılımın bir başka sunucu ortamına taşındığında yazılımın güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlama sorununa karşı sunulan bir teknoloji çözümüdür.
Red Hat ne için kullanılır?
Red Hat günümüzde depolama, işletim sistemi platformları, ara katman yazılımları, çeşitli uygulamalar, yönetim ürünleri sunmakta; destek, eğitim ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Red Hat birçok özgür yazılım projesini barındırmakta ve varolan projelere destek olmaktadır.
Red Hat Process Automation Manager ya da kısaca Red Hat PAM, iş karar ve süreçlerinin otomasyonunu gerçekleştiren, containerized microserviceleri ve uygulamaları geliştirmeye yarayan bir platformdur.
OpenStack Cinder nedir?
OpenStack Block Storage yani Cinder, OpenStack Compute instance’lar ile kullanılmak üzere sürekli olarak block level storage sağlar. Block Storage sistemi, block device’larının oluşturulması ve sunuculara bağlanması ekstra olarak detach edilmesini yönetir.

OpenStack KVM nedir?​

Openstack, bir veri merkezinde ağ, sanal sunucu, depolama alanı gibi hizmetlerin aktif bir kontrol paneliyle yada komut satırlarıyla yönetilmesini sağlayan açık kaynak kodlu bulut bilişim sistemidir. Desteklediği hypervisorler arasında Qemu-KVM, Hyper-V, Xen, VMWare, Docker, Lxc bulunuyor.
Kubernetes nedir ne işe yarar?
Yunanca “dümenci” ya da “kaptan” anlamına gelen Kubernetes, konteyner orkestrasyonunu gerçekleştiren açık kaynaklı bir yazılımdır. Kubernetes (sıklıkla “k8s” olarak kısaltılır), Docker gibi kapsayıcılı uygulamaları yönetebilir, ölçeklendirebilir ve dağıtabilir.

Docker nedir nasıl çalışır?​

Nasıl Çalışır? LXC (Linux Container) üzerine kurulu bir teknoloji olan Docker, aynı linux işletim sistemi üzerinde birbirinden izole bir biçimde çalışan konteynerler oluşturmaktadır. Her bir konteyner bir process kullanmakta ve bu sayede konteynerler kolaylıkla çoğaltılabilmektedir.

Geri