Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

OpenShift nedir nasil kullanilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

OpenShift nedir nasıl kullanılır?​

OpenShift , üzerinde web uygulamaları barındırmanıza imkan sunan,tek tıklama ile node.js ,python, java, ruby, go, perl, php ve bunların popüler uygulamalarını kurup kullananabilmenize olanak sağlayan bir PaaS(Platform As a Services) çözümüdür.Hali hazırda iki sürümü mevcuttur.

Docker OpenShift nedir?​

Openshift Docker container’ların üzerinde koşması için oluşturulmuş Kubernetes’in daha kolay yönetilebilmesi, hızlı uygulama geliştirme, deployment ve yaşam döngüsünü yönetmek için geliştirilmiş bir araçtır.

Kubernetes OpenShift nedir?​

Kubernetes OpenShift nedir?
Kubernetes, Google tarafında oluşturulan bir açık kaynak kodlu yazılımdır. Openshift, bu iki yapının üzerine oturtulmuş bir katmandır. Bu iki teknolojiyi en verimli ve etkin şekilde kullanılmasını sağlayarak developer’ların süreçlerini doğru şekilde yönetmesine, uygulamalarını oluşturmalarına imkan sağlar.

OCP Redhat nedir?​

OCP Redhat nedir?
Bulut teknolojilerinin en temel bileşenlerinden ‘Container’ların, dağıtım ve yönetimi için hazırlanmış bir platform olan Red Hat OpenShift ürünü; kurumlara operasyon, üretim, insan kaynağı, donanım ve finansal açıdan çeşitli faydalar sağlamaktadır.

Kubernetes ve docker nedir?​

Kubernetes, kapsayıcıları tanımlamak ve çalıştırmak için bir web uygulaması teknolojisi içinde kapsayıcıları temsil eden ve yöneten bir kapsayıcı düzenleme teknolojisidir. Docker ise, konteynerlerin yapımından ve çalıştırılmasından sorumlu teknolojidir.

Kubernetes nedir ne işe yarar?​

Yunanca “dümenci” ya da “kaptan” anlamına gelen Kubernetes, konteyner orkestrasyonunu gerçekleştiren açık kaynaklı bir yazılımdır. Kubernetes (sıklıkla “k8s” olarak kısaltılır), Docker gibi kapsayıcılı uygulamaları yönetebilir, ölçeklendirebilir ve dağıtabilir.

Docker nedir nasıl çalışır?​

Docker nedir nasıl çalışır?
Nasıl Çalışır? LXC (Linux Container) üzerine kurulu bir teknoloji olan Docker, aynı linux işletim sistemi üzerinde birbirinden izole bir biçimde çalışan konteynerler oluşturmaktadır. Her bir konteyner bir process kullanmakta ve bu sayede konteynerler kolaylıkla çoğaltılabilmektedir.

OpenShift, web uygulamalarını barındırmanıza olanak sağlayan bir Platform as a Service (PaaS) çözümüdür. Node.js, Python, Java, Ruby, Go, Perl, PHP gibi popüler programlama dilleri ve uygulamalarını tek tıklama ile kurup kullanmanıza imkan tanır. OpenShift, genellikle iki sürümle sunulmaktadır.

Docker OpenShift, Docker konteynerlerinin üzerinde koşmak için geliştirilen bir araçtır. Kubernetes'in daha kolay yönetilmesini sağlar, hızlı uygulama geliştirme, dağıtım ve yaşam döngüsü yönetimi için idealdir.

Kubernetes ise Google tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir yazılımdır. OpenShift, Kubernetes'in üzerine eklenmiş bir katmandır. Bu iki teknolojiyi bir arada kullanarak geliştiricilere süreçlerini yönetmeleri ve uygulamalarını oluşturmaları konusunda kolaylık sağlar.

OCP Redhat ise, bulut teknolojilerinde önemli bir yere sahip olan konteynerların dağıtım ve yönetimi için hazırlanmış bir platformdur. Red Hat OpenShift ürünü, kurumlara çeşitli faydalar sunarak operasyon, üretim, insan kaynakları, donanım ve finansal açıdan destek olur.

Kubernetes, kapsayıcıları tanımlayıp çalıştırmaya yarayan bir web uygulama teknolojisidir. Docker ise, konteynerlerin yapımından ve çalıştırılmasından sorumludur.

Kubernetes, konteyner orkestrasyonunu gerçekleştiren bir açık kaynaklı yazılımdır. Kapsayıcı uygulamalarını yönetebilir, ölçeklendirebilir ve dağıtabilir.

Docker ise, LXC (Linux Container) teknolojisine dayanan ve izole bir şekilde çalışan konteynerler oluşturan bir teknolojidir. Her bir konteyner, kendi işlemcisini kullanır ve bu sayede kolayca çoğaltılabilir.

Geri