- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.857
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Önsöz ve Teşekkür nasıl yazılır?
Bir sayfayı aşmayacak şekilde yazılmış bir önsözün sonunda, tez sahibinin adı ve soyadı sağa dayalı olarak yazılmalıdır. Tarih de aynı şekilde sağa dayalı olarak belirtilebilir. Önsöz metni, isim ve tarihin hepsi tek bir sayfada yer almalıdır. Teşekkür edilen kişilerin soyadlarının büyük harfle yazılması tercih edilir.Bir makalenin Teşekkür kısmında ne olması beklenir?
Katkı belirtme ve teşekkür bölümü, makalelerin ilk gönderiminde belirtilmemeli, çalışma yayına kabul edildikten sonra son düzenlemeler yapılırken eklenmelidir. Teşekkür, referanslardan önce, makalenin sonunda ayrı bir bölüm olarak toparlanmalıdır.Tezde kimlere teşekkür edilir?
Tezinizi yazarken katkıda bulunan kişiler varsa ya da tezinizi tez danışmanınız ile birlikte yazdıysanız, bu kişiler de yazar, yardımcı ya da ortak yazar olarak teze dahil edilmelidir. Bu kişilerin adının sadece teşekkür kısmında geçmesi, hem etik hem de adil değildir.
Önsöz nedir ve nasıl yazılır?
Genel anlamda kitaplarda yazılan ön söz bölümü kitap hakkında bilgi vermek, konusu ile ilgili özet geçmek amacıyla kitabın ilk sayfasında ön söz başlığıyla verilen yazılara denmektedir. Tez ve akademik yazılarda yer verilen ön söz bölümü ise teşekkür etmek amacıyla yazılır.
Kimlere teşekkür edilir?
Cevap : İnsanlar Teşekkür ü yapılan bir iyilik veya yardım karşılığında, güzel söz mahiyetinde ve hatir bilindiğini gkstermek amacıyla kullanir. Size yardım eden ve yardım etmeye çalışan herkese teşekkür etmeliyiz.TDK ya göre önsöz nasıl yazılır?
TDK’da kelimenin doğru yazımı “ön söz” şeklinde ayrı yazılır. TDK’da ön söz kelimesi isim olarak tanımlanıyor. Ön söz kelimesinin anlamı “Kitapların giriş kısmına konulan, o eserin konusunu, amacını, işleniş biçimini anlatan yazı, sunuş, söz başı, ön deyi, mukaddime” şeklinde.Ön söz bitişik mi ayrı mı?
Alt, üst, ana, ön, art, arka, yan, karşı, iç, dış, orta, büyük, küçük, sağ, sol, peşin, bir, iki, tek, çok, çift sözlerinin başa getirilmesiyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: alt kurul, alt yazı; üst kat, üst küme; ana bilim dalı, ana dili; ön söz, ön yargı; art damak, art niyet; arka plan, arka …