- Konu Yazar
Online yüksek lisans var mı?
Uzaktan eğitim yüksek lisans, derslerin ve ders işleyişinin online yani çevrimiçi ortamda yapıldığı bir eğitim türüdür. Bu eğitim türü ile birlikte uzaktan eğitim yüksek lisans yapan kişi ev veya ofis ortamı üzerinden eğitimlere katılabilmektedir.Dışarıdan yüksek lisans nasıl yapılır?
Uzaktan yüksek lisans eğitim programları internet üzerinden yapılır. Online eğitimler genel olarak mesai saatleri dışında yapılır. Öğrenciler belirlenen saatlerde üniversitelerin ders sistemlerine giriş yapar. İlgili dersi, öğretim elemanlarından online olarak dinler, soru sorabilir ve etkileşim sağlayabilir.Tezli uzaktan lisansüstü programlarının sayısı şu an ülkemizde sınırlı olsa da ilerleyen yıllarda çoğalacaktır. İşte tezli online yüksek lisans programları: Afyon Kocatepe Üniversitesi: İnternet ve Bilişim Teknolojileri Yönetimi (Tezli) Ege Üniversitesi: Eğitim Programları ve Öğretim, İşletme, İktisat.
Hangi üniversiteler uzaktan yüksek lisans?
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans Programı
Yüksek lisans dersleri online mi?
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ön lisans, lisans ve yüksek lisans düzeyindeki örgün programlarda uzaktan öğretim yoluyla verilebilecek ders oranının yüzde 40’a yükseltildiğini bildirdi. Saraç, “Bu kriz bittikten sonra yükseköğretim de dahil pek çok sistem eskisi gibi olmayacak.
Açık Öğretim yüksek lisans yapılır mı?
AÖF (Açıköğretim) Mezunları Tezli Yüksek Lisans Yapabilir mi? Yüksek lisans başvurularında AÖF mezunları da örgün eğitim mezunları ile aynı haklara sahiptir. Tezli yüksek lisans veya tezsiz yüksek lisans ve hatta doktora başvurularında bulunabilirler.Tezli yüksek lisans devam zorunluluğu var mı?
Hem tezli hem de tezsiz yüksek lisans programlarında derslere devam zorunluluğu bulunmaktadır. Tezli yüksek lisans programlarının çok büyük bir oranla birinci öğretim şeklinde yani hafta içi gündüz saatlerinde yürütülüyor olmasından dolayı çalışırken tezli yüksek lisans programlarına devam etmek mümkün değildir.Yüksek lisansa başvurmak için lisans mezunu olma şartı vardır ancak yönetmelikten de açıkça anlaşılacağı üzere örgün veya uzaktan eğitim yapan fakültelerden mezun olma şartı yoktur.
Alessiz yüksek lisans hangi üniversitelerde var?
ALES’siz Yüksek Lisans Programları
Uzaktan eğitim yüksek lisans hangi bölümler var?
More videos on YouTube