AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Online sinavda ses gider mi?

Editör

Yeni Üye

Online sınavda ses gider mi?​

Online sınav sistemi için gerekli olan bilgisayarların belli aralıklarla açılıp kapatılması ve ses alma gibi durumlarda yasaklar arasında bulunmaktadır. Ayrıca sınav esnasında konuşulması da kesinlikle yasaktır. Yine sınav süreci boyunca öğrencinin el yazısı da takip edilmektedir.

Kameralı Online sınavda Kopya nasıl çekilir?​

Adayın bulunduğu fiziki ortam kontrolleri için adaylarla mikrofon vasıtasıyla konuşarak adayın kamerasından 360 derece çevresini göstermesi istenir. Kimlik kontrolleri ve çevre kontrolleri tamamlandıktan sonra görevli tarafından sınav başlatılabilir.

Gözetimli çevrimiçi sınav ne demek?​

Gözetimli çevrimiçi sınav ne demek?
İnternet Temelli çevrimiçi sınavlarda ise farklı gözetim kuralları uygulanır. ortamda olmalı, sınav güvenliği ile ilgili bir ihtiyaç halinde gözetmene bulunduğu ortamı gösterecek şekilde hazır olmalıdır. Öğrencinin bulunduğu ortamı göstermeme hakkı vardır.

Online ders kamera açmak zorunlu mu?​

Online ders kamera açmak zorunlu mu?
Bu sorularından bir tanesi uzaktan eğitimde kamera açmak zorunlu mudur şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda yaptığı açıklamaya göre EBA dışındaki platformlardan derslere girildiğinde kamera açılmamasına dairdir. Öte yandan EBA üzerinden yapılan derslerde kamera açılmalıdır.

Online sınavlarda kamera var mı?​

Online sınavda kamera ve mikrofon olacak mı? Kamera ve mikrofon kesinlikle olmayacak.

Çevrimiçi online sınav ne demek?​

ÇEVRİMİÇİ SINAV NE DEMEK? Çevrimiçi olmak, bilgisayarağında sunucuya bağlı ve çalışır durumda olma halidir. Çevrimiçi sınav ise Uzaktan öğretim yoluyla verilen dersler kapsamında gözetimsiz olarak internet ortamında gerçekleştirilen sınavlardır.

Uzaktan gözetimli sınav nasıl yapılır?​

Uzaktan gözetimli sınav nasıl yapılır?
Eğer bilgisayarınız ile kullanabileceğiniz kamera, hoparlör ve mikrofon mevcut değilse, cep telefonunuz ile sınav esnasında sadece Microsoft Teams’e giriş yaparak gözetimli sınav toplantısına katılabilir, sınavınıza ise bilgisayarınızı kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Online sınavlarda ses gider mi sorusu oldukça önemli bir konu olup genellikle sınav esnasında sesin kısılması veya tamamen kapatılması gerektiği yönünde uygulamalar bulunmaktadır. Sesiniz sınav esnasında açık kalmamalıdır, çünkü sınav esnasında dışarıdan seslerin başka yollarla sınavı etkilemesi riski bulunmaktadır. Bu nedenle genellikle öğrencilerden sınav sırasında sessiz olmaları istenir.

Kameralı online sınavlarda kopya çekmek ise kesinlikle yasak ve etik olmayan bir davranıştır. Adayın bulunduğu fiziki ortamın kontrol edilebilmesi için kameralı sistemler kullanılarak kopya çekme girişimleri engellenmeye çalışılır. Adayların kopya çekme girişimlerinin tespiti durumunda ciddi sonuçlarla karşılaşabilirler.

Gözetimli çevrimiçi sınav kavramı ise öğrencilerin uzaktan yapılan sınavlarda gözetim altında tutulduğu bir sistemdir. Öğrencilerin sınav sırasında belirli kurallara uyarak gözetim altında olduklarını kabul etmeleri gerekmektedir. Bu tür sınavlarda genellikle öğrencilerin kamera ve mikrofonlarını açmaları istenir ve sınav süreci süresince belirlenen kurallara uymaları gerekir.

Uzaktan eğitimde kamera açmak zorunluluğu ise genellikle platform ve sistemler arasında farklılık gösterebilir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirttiği gibi bazı platformlarda kamera açma zorunluluğu olmayabilirken, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) gibi platformlarda kamera açma gerekliliği bulunabilir. Öğrencilerin hangi platformda eğitim aldıklarına ve o platformun kurallarına göre hareket etmelerinde fayda vardır.

Çevrimiçi sınavlarda kamera ve mikrofonun varlığı da yine sınavı düzenleyen kurum veya sistem tarafından belirlenen kurallara göre değişebilir. Kimi sınavlarda kamera ve mikrofonun olmadığı durumlar görülebilirken, bazı sınavlarda kamera ve mikrofonun açılması gerekebilir. Öğrencilerin sınav öncesi ve sırasında belirlenen kurallara uygun hareket etmeleri önemlidir.

Geri